Mire való a tojás a süteményekben? Ha többet teszünk a tojásból, az milyen hatással lesz a tésztára?
Figyelt kérdés
Tapasztalt szakácsnők válaszát várja egy kezdő.2014. jan. 15. 15:42
1/4 anonim válasza:
Kötő anyag
összetartja a tésztát.
2/4 anonim válasza:
Attól függ milyen sütibe, és a tojás melyik része?
Piskóta annál szebb sárga színű lesz, minél több és sötétebb sárgáját teszünk bele. A fehérje pedig az állagát befolyásolja.
Gyúrt tésztában fontos, hogy összetartsa a tésztát. A sárgája szintén színez...
Kelt tésztában hasonló, de ott a fehérje miatt tömörebb lesz, ott inkább javasolt elhagyni a fehérjét...
stb
3/4 anonim válasza:
Teljesen tésztafüggő, ahogy az előző válaszoló is írta. Érdemes betartani a recepteket, nem véletlenül írják, hogy mennyi tojás kell bele, és, hogy sárgája-fehérje- vagy éppen egész tojás.
4/4 anonim válasza:
Első írta jól, a színe lényegtelen, kurkuma is megszínezi. Többi hülyeséget írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!