Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A WHO döntése hatással van a...

A WHO döntése hatással van a főzési szokásaidra?

Figyelt kérdés
Most, hogy a WHO rákkeltőnek nyilvánította a vörös és a feldolgozott húsokat, változtat ez valamit a főzési szokásaidon?

2015. nov. 1. 20:24
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
45%

Nem. Jónak tartom a minőségi húsokat, viszont nem igazán eszem őket, más okból.

Alapvetően a testem jelzéseit követem, persze tájékozódom is, de elég nehéz igazságot tenni, inkább a tömegek tapasztalatát nézem, a szinte mindenki által elfogadott tényeket, a józan észt...

Most már elég sok ételcsoportot kizártam az életemből, nem hiszem, hogy továbbiakra kerül sor, mivel akkor már túl macerás lenne, plusz semmi bajom a maradékkal. Nem fogom az életminőségemet lehúzni, az sem egészségesebb, sőt. De tényleg odafigyelek arra, mit eszem, ennél többet tőlem ne várjon senki.

A hús speciel egészen természetes étel eme bolygón, a nagyüzemit speciel kerülöm, ha fehér, ha vörös.

2015. nov. 1. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/41 anonim ***** válasza:
26%

Nekik is volt nyavalyájuk, csak nem foglalkoztak vele, vagy nem tudták kimutatni.

Ettől függetlenül és szeretem a húsokat :)

2015. nov. 1. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/41 A kérdező kommentje:

"A hús speciel egészen természetes étel eme bolygón, a nagyüzemit speciel kerülöm, ha fehér, ha vörös."


Honnan tudod, hogy mi a nagyüzemi és mi nem?

2015. nov. 1. 22:11
 14/41 anonim ***** válasza:
25%

#11: Egy szintig megáll ez is, igen... Én nem fogok úgy enni, mint a nagyon hosszú, fitt és egészséges életet élő őseim, mivel nekem más jó, az élet ma már más és én sem mozgok annyit, mint ők. Ők rengeteg cukrot, laktózt, glutént ettek, én nem akarom ezt. A lehető legtöbbet meg akarom tenni az egészségem érdekében, főleg, hogy nem 90 évig akarok élni, az egy kicsit rövid lenne nekem. De tényleg más a világ s én nem dolgozom egész nap a mezőn, sőt, egyáltalán semenyit sem, a kertem se nagy. Ez azért számít. A mai liszt sem olyan, mint a régi, persze a zöldségek sem... Úgy érzem, többet kell tennem.

Anélkül, hogy beleőrülnék és az ördögtől valónak bélyegeznék meg szinte mindent, mint egyesek. Nem szabad túlzásba sem esni, főleg, ha nem tudjuk, konkrétan mi is az egészséges... Kevesen tudják, ha egyáltalán valaki. Ez nem fekete-fehér s nem is mindenkinek jó ugyanaz.

2015. nov. 1. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/41 anonim ***** válasza:
29%

#14: A szarvas bizonyára nem vadüzemi a vadasparkban s elég jó emberismeretem van ahhoz, hogy elhiggyem az általam régóta ismert falusi asszonynak, hogy ő tenyészti s vágja a nyulat, amit elad nekem.

De amilyen kevés húst eszem, nem sok vizet zavar még az sem, hogy milyen húsról van szó, ez inkább elvi dolog, plusz nem szeretek ízetlen dolgokat enni, márpedig a nem házi nekem az. Nem mintha a házi alapból jó lenne, ez nem ilyen egyszerű.

2015. nov. 1. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/41 anonim ***** válasza:
73%
A WHO kifejezetten a feldolgozott árukra vonatkoztatta az állásfoglalását, amikről mindig tudni lehetett, hogy húst alig tartalmaztak, szóját meg nitritet viszont rogyásra. Én személy szerint nem is szeretem ezeket, de aki kedveli, az nem fog lemondani róluk. Persze azért a jó kolbász, az jó.
2015. nov. 1. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/41 anonim ***** válasza:
71%
A vörös hús kifejezés is a vörös színűre alakított húst jelenti, amit nitrittel kezelnek, mert akkor vörösebb színű lesz és frissebbnek hat, meg gátolja a clostridium szaporodását.
2015. nov. 1. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/41 anonim ***** válasza:
39%

Nem, semmit. Eddig se volt minden áldott nap csülkös bableves és marhapörkölt az étlapon, ezután se lesz.

Kicsit unom már az állandó pánikkeltést, hol a tojással, hol a tejjel (ami ugyebár állítólag osteoporosist meg allergiát okoz), hol a madárinfluenzával, hol az ebolával.

Változatosan étkezünk, ebbe beletartoznak a húsok is, beleértve a vörös és füstölt húsokat. Attól a havi-kéthavi egy vadpecsenyétől, ugyanennyi marhahúsból, disznóhúsból készült kajától az egyéb módon (nemcsak élelmiszerrel, hanem kozmetikumokkal, vegyszerekkel, légszennyezés útján) bevitt rákkeltő sz.rok mellett elenyészően csekély mértékben emelkedik meg a rák statisztikai valószínűsége.

Aki legelni akar, tegye azt, nekem nem áll szándékomban.

2015. nov. 1. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/41 anonim ***** válasza:
69%

"Azt gondolom, hogy dédapáink kétpofára zabálták a vörös húsokat, mégis eléltek 90 évig és nem volt semmi nyavalyájuk."


Hogy te mekkora tévedésben élsz, az valami brutális. Dédapád évente 1x zabálta kétpofára a húst, disznóvágáskor. Az év egyéb részeiben örült, ha két hetente egyszer hús került az asztalra.


Ha ennyire tudatlan vagy, legalább ne reklámozd.

2015. nov. 1. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/41 anonim ***** válasza:
25%

80%-ban csirke az ételem, és erről nem mondanék le... Az hogy néha rántok valami disznót, vagy pörit csinálok belőle, arról sem.


Egyébként merően érdekes hogy ezt pont most találják ki, mikor szinte már "gyógyítható" betegségről beszélünk. Akkor amikor azt se tudták még 2012-ben pl. ismerősömön hogy mi hogy, akkor meg mindenki normális volt aki húst evett....


Ez olyan mintha mondjuk lenne 1 darab parlagfű illetve a parlagfűallergiás, kifejlesztenék az ellenszert és úgy húznák ki a gyökerénél, nem előtte... utána. Értelmetlen az egész.


Vöröshúsokat speciel nem is szeretem. Bár a kolbász, szalonna (füstölt dolgok) azok finomak, bár csak ritkán eszem.

2015. nov. 1. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!