A WHO döntése hatással van a főzési szokásaidra?
Nem - a WHO közzététele előtt már évekkel mindenhol hozták a tudományos kutatások és folyóiratok amúgy, hogy rákkeltő.
13 éve nem fogyasztok húst, és ez így is fog maradni. Ahogy más feldolgozott, félkész, stb. termékeket sem.
Ha valami olyasmit tennének közzé, ami nem tény kb. 10 éve, akkor változtatnék a szokásaimon, mert fontosnak tartom az egészséges étkezést, életmódot.
Én most nem tudom mit egyek, eddig sok szalámit ettem, mert nincs időm/nem tudok főzni. A salátákat szeretem, de a boltban lévő mosott salátákról azt olvastam, hogy klóros vízzel mossák őket, ezért egészségtelenek.
Minden nap meg nincs időm összerakni egy finom salátát.
Ahogy követem a rákkeltő termékek növekedését, lassan már semmi sem egészséges. A bio marhaság is egy álság. Tudvalevő, az esők savasak, meg mindenféle van bennük. Hát akkor hogy is lesz bio bármi, ami a szabad ég alatt terem?
A levegő összetétele sem fog egy bio termesztés területén kristály tisztává válni.
Egyszóval azt eszem, ami jól esik.
"Hát akkor hogy is lesz bio bármi, ami a szabad ég alatt terem?"
Vannak egészségügyi határértékek, és ha a méreganyag meghaladja annak a mértékét akkor rákkeltőnek minősítik. Semmi sem tökéletes, de az arányokra figyelni kell.
Nincs. Évmilliók óta esszük a húsokat, a rák pedig csak az utóbbi években lett ennyire népbetegség. Jelenleg ott tartunk, hogy az élet is rákot okoz.
Egyébként pár éve a tojást akarták kiiktatni, most meg egészséges a tojásfogyasztás. Vicc az egész.
Nem. Szalámit, felvágottat, kolbászt és egyéb húskészítményeket eddig sem ettem. Egyszerűen nem szeretem. Függetlenül a WHO-tól mindig mosléknak tartottam őket és szaguktól is undorodom. Egyedül az érlelt sonkákat eszem meg időnként.
Húst egyébként eszem és szeretem is, mindenfélét, vöröset, szárnyast, vadat.
Szerintem a sok mű édesítőtől, meg az E-összetevőktől hamarabb lesznek rákosak az emberek.
Úgyhogy én maradok a cukornál, meg a fincsi szalonnánál/kolbásznál...
Nagyon nem érdekel, épp miről gondolják, hogy rákkeltő...
"Szerintem a sok mű édesítőtől, meg az E-összetevőktől hamarabb lesznek rákosak az emberek. "
Most nem erről volt szó, ezekről is megállapították már, hogy nem épp egészséges. De a vörös és feldolgozott hús nem lesz attól jótékonyabb hatású, hogy más szar étel is van a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!