Marhapörköltet szeretnék készíteni vörösborral. Mikor és mennyi bort adjak hozzá?
Figyelt kérdés
Maradt egy háromnegyed üveg jó minőségű borom vendégség után, de nálunk senki nem fogyaszt alkoholt. Gondoltam elfőzöm, mert enni azért szeretünk finomat. Lábszárból vagy nyakból készítsem?2015. okt. 10. 20:39
1/2 anonim válasza:
A lábszár az igazi, de jó hosszú idő, amíg elkészül (3,5-4 óra.)
A vörösbort gyakorlatilag a víz helyett használom a marhapörkölthöz, azaz miután jól átforgattam és kicsit sütöttem a dinsztelt hagymában a húst, megszórom a pirospaprikával, azzal is gyorsan átforgatom és felöntöm a borral.Csak annyival, hogy éppen ellepje, mivel teszek bele paradicsomot, ez és a hús is ereszt még egy kis levet. Egy-két percig szoktam forralni fedő nélkül, hogy az alkohol kipárologjon belőle, utána fűszerezem, lefedem, és lassú tűzön főzöm, amíg elkészül (néha meg kell keverni.) Ha nagyon száraz a bor, a végén tehetsz bele egy fél evőkanál cukrot szárazon karamellizálva és kevés vízzel felfőzve, nagyon jó ízt ad neki.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Így fogom csinálni. Üdv.
2015. okt. 12. 11:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!