Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a vörösbor...

Hogyan készítsem el a vörösboros marhapörköltet bográcsban?

Figyelt kérdés
holnap lesz egy kis összejövetel, és marhapörköltet kellene főznöm bográcsban. 7kg marhahús lesz, lábszár és csontos hús is vegyesen. Mivel még nem csináltam ekkora mennyiséget nem igazán tudom hogy miből mennyit kéne beleraknom. Ti hogyan készítitek? kb 8-10 ember lesz. ennyi embernek mennyi lisztből és tojásból kéne galuskát készítenem? milyen savanyúság passzolna leginkább hozzá?
2013. aug. 2. 06:23
 1/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=bogr%E1csos+..


Bográcsos marhapörkölt már ezerféle változatban leírtuk, válassz magadnak ízlésed szerint. Ehhez nemigazán a nokedli, inkább a főtt krumpli illik. Savanyúságként most a kovászos uborkát tálalnám fel mellé.

2013. aug. 2. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Marhához éppen a krumpli nem illik.
2013. aug. 2. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálunk, ha bográcsos, akkor főtt krumpli!

Ha a marha lábasban fő, akkor igen, nokedli!

Lehet, hogy hülyeség, az is biztos, hogy más az íze, ami bográcsban fő, és megint más, ha gázon, lábasban.

Ízlés dolga!

2013. aug. 2. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 doboszoli ***** válasza:

Egy vélemény:

A köret nálam marhánál a tarhonya, esetleg krumpli.

A nokedli nekem inkább a szárnyashoz passzol. Persze ehhez sem szentségtörés.

Kérdező, tényleg a kereső a barátod, mert részemről új dolgot nem tudok mondani. A fűszereket pedig nem lehet dekára meghatározni, ez nagyon hús-és ízlésfüggő.

A 7 kiló hús olyan 18-20 emberes adag, körettel, savanyúval.

2013. aug. 2. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

10 embernek 7 kg hús az elég sok.

ha csak 1-szer akartok enni belőle, akkor 10 főre 5 kg-ból is bőséges.

Ha füstölt szalonnás alapot csinálsz, ami ajánlott, akkor abból adagonként kb fél kilót tegyél bele. Hagymából minimum 1 kg-ot.

A többit meg arányosan, és ízlés szerint.


Galuskával is jó, én tarhonyával jobban szeretem.

Galuskát 10 főre másfél kiló lisztből csinálnék, ehhez kell 10 tojás, és másfél csapott ek. só.


(Ha esetleg tarhonya lesz, abból kb 1,2 kg kell, és lepirítás után 3,25 liter forrásban lévő vízzel kell felengedni. Szintén másfél ek. só kell bele.

Ha főtt krumplival lesz, abból kell vagy 5 kg bruttóban.

Itt jegyezném meg, a marhapörkölt főtt burgonya körettel, komoly versenyről hozott már el díjat, csak ennyire illik hozzá.)

2013. aug. 2. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

*Bocs, füstölt szalonnából nem adagonként kell fél kiló, hanem összesen.. természetesen.

Húsból meg 40 dkg-is bőséges adagonként.

2013. aug. 2. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
végül 9kg-t főztem 8an voltunk rá és maradt egy adag nekünk ebédre. Úgyhogy jól elfogyott az egész :)))) kevés lett volna ha 20-25-40dkg-val számoltuk volna.
2013. aug. 4. 16:23
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Akkor innentől már fogod tudni, nem kell megkérdezned.)))
2013. aug. 4. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!