Hogyan készítsem el a vörösboros marhapörköltet bográcsban?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=bogr%E1csos+..
Bográcsos marhapörkölt már ezerféle változatban leírtuk, válassz magadnak ízlésed szerint. Ehhez nemigazán a nokedli, inkább a főtt krumpli illik. Savanyúságként most a kovászos uborkát tálalnám fel mellé.
Nálunk, ha bográcsos, akkor főtt krumpli!
Ha a marha lábasban fő, akkor igen, nokedli!
Lehet, hogy hülyeség, az is biztos, hogy más az íze, ami bográcsban fő, és megint más, ha gázon, lábasban.
Ízlés dolga!
Egy vélemény:
A köret nálam marhánál a tarhonya, esetleg krumpli.
A nokedli nekem inkább a szárnyashoz passzol. Persze ehhez sem szentségtörés.
Kérdező, tényleg a kereső a barátod, mert részemről új dolgot nem tudok mondani. A fűszereket pedig nem lehet dekára meghatározni, ez nagyon hús-és ízlésfüggő.
A 7 kiló hús olyan 18-20 emberes adag, körettel, savanyúval.
10 embernek 7 kg hús az elég sok.
ha csak 1-szer akartok enni belőle, akkor 10 főre 5 kg-ból is bőséges.
Ha füstölt szalonnás alapot csinálsz, ami ajánlott, akkor abból adagonként kb fél kilót tegyél bele. Hagymából minimum 1 kg-ot.
A többit meg arányosan, és ízlés szerint.
Galuskával is jó, én tarhonyával jobban szeretem.
Galuskát 10 főre másfél kiló lisztből csinálnék, ehhez kell 10 tojás, és másfél csapott ek. só.
(Ha esetleg tarhonya lesz, abból kb 1,2 kg kell, és lepirítás után 3,25 liter forrásban lévő vízzel kell felengedni. Szintén másfél ek. só kell bele.
Ha főtt krumplival lesz, abból kell vagy 5 kg bruttóban.
Itt jegyezném meg, a marhapörkölt főtt burgonya körettel, komoly versenyről hozott már el díjat, csak ennyire illik hozzá.)
*Bocs, füstölt szalonnából nem adagonként kell fél kiló, hanem összesen.. természetesen.
Húsból meg 40 dkg-is bőséges adagonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!