Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzzem a marhapörköltet,...

Hogy főzzem a marhapörköltet, hogy ne legyen mindíg rágós?

Figyelt kérdés
2013. jan. 21. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Talán egy kicsit tovább kell főzni, mint ameddig szoktad.

Nem tudom mennyi ideig szoktad, persze az sem mindegy, hogy viszonylag fiatal marha-e, vagy egy idősebb példányból fogod ki.

2013. jan. 21. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A marha sose lesz olyan puha, mint a csirke, egy alap rágósság benne van.
2013. jan. 21. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon öreg a marha, akkor érdemes beletenni késhegyni szódabikarbónát.
2013. jan. 21. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálam egyébként a marhapörkölt alapból 2,5 - 3,0 óra, ha ennyi idő alatt nem fő meg, akkor kezdek ideges lenni.


Próbálkozhatsz még, hogy átrakod kuktába, de én nem vagyok híve, mert abban vagy egy kicsit felhígítod a levét, vagy esélye van, hogy odasül, mire kész.

2013. jan. 21. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az sem mindegy melyik részéből főzöd. a marhalábszár mindig puha és omlós, a comb pl sokkal rugósabb és szálkásabb. mindegyiknek hosszú a főzési ideje, legalább 2,5 óra, de akkor is a lábszár az omlósabb.még a marhanyak és a puhahátszín, ami kellemes állagú, puha lesz, a főzési ideje ennek is legalább annyi. lassan főzzük, nem zubogtatva, a levet állandóan csak annyival pótolva, hogy a sűrű szaft fedje el a húst.Szó, ami szó, oda kell mindig figyelni rá.

Jó munkához idő kell :)

2013. jan. 21. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Tegnap a birkát bő 4(négy) órát főztem, de én győztem...

6 éves anyabirka volt, a pörköltje, mint a manna.

2013. jan. 21. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, melyik része.

A leveshúsnak számító csontos, mócsingos részt kb. 2,5 órát kell főzni.

Ezért kell az első kétharmad időben csak a húst főzni a fűszerekkel,

majd az utolsó harmadban "bezöldségelni".


Más, ha a hátszint, ha bélszint, ha lábszárat főzöl.

Ha leves, akkor lassú tűzön, 3 órán át is szoktam főzni, hogy szép,

tiszta legyen, s a hús omlós puha.

2021. dec. 24. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!