Hogy főzzem a marhapörköltet, hogy ne legyen mindíg rágós?
Talán egy kicsit tovább kell főzni, mint ameddig szoktad.
Nem tudom mennyi ideig szoktad, persze az sem mindegy, hogy viszonylag fiatal marha-e, vagy egy idősebb példányból fogod ki.
Nálam egyébként a marhapörkölt alapból 2,5 - 3,0 óra, ha ennyi idő alatt nem fő meg, akkor kezdek ideges lenni.
Próbálkozhatsz még, hogy átrakod kuktába, de én nem vagyok híve, mert abban vagy egy kicsit felhígítod a levét, vagy esélye van, hogy odasül, mire kész.
Az sem mindegy melyik részéből főzöd. a marhalábszár mindig puha és omlós, a comb pl sokkal rugósabb és szálkásabb. mindegyiknek hosszú a főzési ideje, legalább 2,5 óra, de akkor is a lábszár az omlósabb.még a marhanyak és a puhahátszín, ami kellemes állagú, puha lesz, a főzési ideje ennek is legalább annyi. lassan főzzük, nem zubogtatva, a levet állandóan csak annyival pótolva, hogy a sűrű szaft fedje el a húst.Szó, ami szó, oda kell mindig figyelni rá.
Jó munkához idő kell :)
Tegnap a birkát bő 4(négy) órát főztem, de én győztem...
6 éves anyabirka volt, a pörköltje, mint a manna.
Attól függ, melyik része.
A leveshúsnak számító csontos, mócsingos részt kb. 2,5 órát kell főzni.
Ezért kell az első kétharmad időben csak a húst főzni a fűszerekkel,
majd az utolsó harmadban "bezöldségelni".
Más, ha a hátszint, ha bélszint, ha lábszárat főzöl.
Ha leves, akkor lassú tűzön, 3 órán át is szoktam főzni, hogy szép,
tiszta legyen, s a hús omlós puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!