Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzzem a tésztát? Mindig...

Hogy főzzem a tésztát? Mindig összeragad. Forró olajos vízben szoktam megfőzni, leszűröm, de aztán mindig ragad. (Most a gyermelyi féle csuszával jártam így)

Figyelt kérdés
2012. szept. 29. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
kevergeted közben azért néha?
2012. szept. 29. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Mondhatnak akármit, hogyan kell főzni, ha leszűrés után nem forgatod át egy csöpp zsíron, olajon, akkor az bizony össze is fog ragadni.

Az a helyzet, hogy a mai rohanó világban elhagytuk ezt az utolsó műveletet, mert este a háziasszony amikorra elkészíti a vacsit, már mindenki ott toporog az asztalnál, tehát "nincs ideje" a tésztának összeragadni.

De az bizony ha áll, összeragad leszűrés után.

2012. szept. 29. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

én, ha nem esszük rögtön, akkor hideg vízzel leöblítem


ha rögtön esszük, akkor úgy szoktam, hogy felforralom a vizet, amikor forr kb. 1 evőkanál olajat és sót teszek bele.

ha megfőtt, akkor egy nagy talpas szűrőbe öntöm, lecsöpög a víz, és fakanállal megkeverem a tésztát, lehet adagolni

én csak durum tésztát szokta, kivéve a fodros nagykocka, de az se szokott összeragadni nekem, ha rögtön adagolom, nem tárolom egy percig se

2012. szept. 29. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2-esnek is igaza van
2012. szept. 29. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Vagy túlfőzöd, vagy nem öblíted le eléggé, vagy túl sokat kavargatod. Én így szoktam:


Legalább 5-ször annyi legyen a víz, mint a tészta! Forró sós vízbe teszek egy kanál olajat, a tésztát akkor rakom bele, ha már lobogva forr.


Újraforrás után egy percet főzöm csak, addig 1-2-szer megkavarom, majd teszek rá fedőt, és elzárom a gázt. Addig hagyom benne, amennyi a főzési ideje, egy perccel se tovább. Rögtön szűröm, és jó alaposan leöblítem.

2012. szept. 29. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szűrés után, eddig nem öblítettem le, ezek után lefogom, és meg is fogom fogatni egy kis zsíron még, vagy olajon. Aztán remélem így már nem lesz összeragadva!:
2012. szept. 29. 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Én megfőzöm sima sós vízben, olaj nélkül.

leszűröm, aztááááán öntök rá olajat, amiben persze kevergetm, hogy legyen mindenhol, soha nem ragadt össze...

2012. szept. 29. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Így van, leszűrés után kell neki valami kis zsiradék, vagy olaj, és akkor nem fog összeragadni.
2012. szept. 29. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Hideg vízzel kell átmosni jó alaposan leszűréskor.
2012. szept. 30. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!