Hogy főzzem a tésztát? Mindig összeragad. Forró olajos vízben szoktam megfőzni, leszűröm, de aztán mindig ragad. (Most a gyermelyi féle csuszával jártam így)
Mondhatnak akármit, hogyan kell főzni, ha leszűrés után nem forgatod át egy csöpp zsíron, olajon, akkor az bizony össze is fog ragadni.
Az a helyzet, hogy a mai rohanó világban elhagytuk ezt az utolsó műveletet, mert este a háziasszony amikorra elkészíti a vacsit, már mindenki ott toporog az asztalnál, tehát "nincs ideje" a tésztának összeragadni.
De az bizony ha áll, összeragad leszűrés után.
én, ha nem esszük rögtön, akkor hideg vízzel leöblítem
ha rögtön esszük, akkor úgy szoktam, hogy felforralom a vizet, amikor forr kb. 1 evőkanál olajat és sót teszek bele.
ha megfőtt, akkor egy nagy talpas szűrőbe öntöm, lecsöpög a víz, és fakanállal megkeverem a tésztát, lehet adagolni
én csak durum tésztát szokta, kivéve a fodros nagykocka, de az se szokott összeragadni nekem, ha rögtön adagolom, nem tárolom egy percig se
Vagy túlfőzöd, vagy nem öblíted le eléggé, vagy túl sokat kavargatod. Én így szoktam:
Legalább 5-ször annyi legyen a víz, mint a tészta! Forró sós vízbe teszek egy kanál olajat, a tésztát akkor rakom bele, ha már lobogva forr.
Újraforrás után egy percet főzöm csak, addig 1-2-szer megkavarom, majd teszek rá fedőt, és elzárom a gázt. Addig hagyom benne, amennyi a főzési ideje, egy perccel se tovább. Rögtön szűröm, és jó alaposan leöblítem.
Én megfőzöm sima sós vízben, olaj nélkül.
leszűröm, aztááááán öntök rá olajat, amiben persze kevergetm, hogy legyen mindenhol, soha nem ragadt össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!