Nokedli kérdés! Mindig összeragad! Mitől? Úgy készítem, ahogy a receptben le van írva! Le is öblítem!
Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 20:39
1/13 anonim válasza:
Tegyél egy kanál étolajat a főzővízébe.
2/13 A kérdező kommentje:
megvolt...
2010. máj. 31. 20:47
3/13 anonim válasza:
Előfordul, hogy pocsék minőségű a liszt, és hiába csinálsz bármit, összeragad. Nekem is volt ilyen. Vettem másikat, és sikerült a nokedli.
4/13 anonim válasza:
Bő és forrásban lévő vízben főzd,szaggatás közben is kevergesd meg,forrás után rögtön hideg vízben öblítsd amíg lehűl,a kész galuskát is olajozd vagy meleg zsírral keverd át!
Valamint a tésztát ne keverd simára,több tojást,vagy kevesebb vizet használj hozzá!
Minden jót!:)
5/13 anonim válasza:
Sok vizben fözd, amiben úszkálni tudnak a galuskák, illetve ne egyszerre fözd ki az egészet, hanem több részletben.
6/13 anonim válasza:
Étolaj helyett... inkább az oliva olaj a nyerő :) az íze is finomabb lesz tőle.
Amire még érdemes figyelni... hogy csak forrásban lévő vízben szabad elkezdeni a szaggatást. Majd miután megfőtt, hideg vízzel át kell szűrni.
7/13 anonim válasza:
Mindig tegyél a tésztához kevés tejet meg búzadarát, hihetetlenül lágy lesz tőle! Én mindig így csinálom :)
8/13 anonim válasza:
Az fontos, hogy csak akkor kezd el szaggatni, amikor már zubog a víz, ne amikor csak épp hogy kezd forrni, mert akkor a tészta lehűti a vizet.
9/13 anonim válasza:
Szia!
A titok: ha leszürted és leöblítetted, akkor a nokedli közé önts még egy kis olajat, keverd össze és kész. Nem ragad össze.
Üdv!
10/13 anonim válasza:
Vigyázz arra, hogy ne legyen nagyon hig, kevés vizzel keverd össze, inkább több tojás. A főzés után hidegvizzel öblitzsd le. Én az öblités után az össze nokedlire szoktam egy kis pörköltzsirt tenni, összekeverni, igy biztos nem ragad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!