Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nokedli kérdés! Mindig összera...

Nokedli kérdés! Mindig összeragad! Mitől? Úgy készítem, ahogy a receptben le van írva! Le is öblítem!

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél egy kanál étolajat a főzővízébe.
2010. máj. 31. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
megvolt...
2010. máj. 31. 20:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul, hogy pocsék minőségű a liszt, és hiába csinálsz bármit, összeragad. Nekem is volt ilyen. Vettem másikat, és sikerült a nokedli.
2010. máj. 31. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Bő és forrásban lévő vízben főzd,szaggatás közben is kevergesd meg,forrás után rögtön hideg vízben öblítsd amíg lehűl,a kész galuskát is olajozd vagy meleg zsírral keverd át!

Valamint a tésztát ne keverd simára,több tojást,vagy kevesebb vizet használj hozzá!

Minden jót!:)

2010. máj. 31. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok vizben fözd, amiben úszkálni tudnak a galuskák, illetve ne egyszerre fözd ki az egészet, hanem több részletben.
2010. máj. 31. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
47%

Étolaj helyett... inkább az oliva olaj a nyerő :) az íze is finomabb lesz tőle.


Amire még érdemes figyelni... hogy csak forrásban lévő vízben szabad elkezdeni a szaggatást. Majd miután megfőtt, hideg vízzel át kell szűrni.

2010. máj. 31. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
83%
Mindig tegyél a tésztához kevés tejet meg búzadarát, hihetetlenül lágy lesz tőle! Én mindig így csinálom :)
2010. máj. 31. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az fontos, hogy csak akkor kezd el szaggatni, amikor már zubog a víz, ne amikor csak épp hogy kezd forrni, mert akkor a tészta lehűti a vizet.
2010. máj. 31. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


A titok: ha leszürted és leöblítetted, akkor a nokedli közé önts még egy kis olajat, keverd össze és kész. Nem ragad össze.


Üdv!

2010. jún. 1. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz arra, hogy ne legyen nagyon hig, kevés vizzel keverd össze, inkább több tojás. A főzés után hidegvizzel öblitzsd le. Én az öblités után az össze nokedlire szoktam egy kis pörköltzsirt tenni, összekeverni, igy biztos nem ragad össze.
2010. jún. 1. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!