Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel keverjem a diót amikor...

Mivel keverjem a diót amikor darálom hogy rendesen lehessen darálni? 1 hónappal ezelőtt daráltam egy adagot akkor nagyon jól sikerült most valamitől nem megy, múltkor por volt, most meg összeragad.

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 13:45
 1/7 A kérdező kommentje:
talán nedves lett azért ilyen ragacsos?pedig üvegben van.
2010. okt. 20. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
gondolom valami elektromos kávédarálóban vagy aprítóban darálod.Ezzel a módszerrel eleve nem lehet elvárható minőséget produkálni.Cukorral szokták összedarálni,méghozzá súlyarányban 50-50%,így nem fog ragadni.Viszont szerintem szörnyű édes.Nem tudnád kézi tekerőssel? Nem nagy munka,elmosni sem túl nagy gond,ha pedig nincsen,én ajánlom,hogy vegyél.Nem csak diót,de sajtot,száraz zsemlét(prézlinek)is lehet benne darálni.Létezik olyan,aminek cserélhető a reszelőhengere,nagyobb lyukak is vannak rajta,tehát pld.káposztát is lehet vele reszelni,vagy almát stb.
2010. okt. 20. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
jaj,hát nem nedves, hanem épp ellenkezőleg.Kipárolgott belőle a maradék nedvesség,mostmár csak olajtartalma van,attól ragad.Nem jó ötlet elektromos darálóval darálni.
2010. okt. 20. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:
értem,nagyon szépen köszönöm a választ és az ötletet.Amúgy amikor friss volt akkor jó lett.Majd valahol meg van a tekerős is (de meg kell keresni)
2010. okt. 20. 14:10
 5/7 A kérdező kommentje:
kedves 1 válaszoló! Olyat amit mondasz hogy cserélhető hengerre van ,hol találok, mennyiért?
2010. okt. 20. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
A diót késes darálóval nem lehet és nem szabad darálni! Van direkt diódaráló vagy olyan gép aminek van diódaráló hengere. Késes darálóval a száraz mákot is csak cukorral lehet darálni a diót nem szabad cukorral! És az idei diót ne daráljuk semmivel mert még nincs megérve! Decemberre lesz az fogyasztható!
2010. okt. 20. 14:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Olyan helyen kérdezd meg,ahol mindenféle háztartási eszközöket lehet venni.Az enyém már nagyon régi,valami NDK gyártmány,műanyag és tapadókorongos.Valamikor a VASEDÉNYben vettem!
2010. okt. 20. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!