Resztelt mäjat szeretnek kesziteni de öszinten megvalva tartok töle pedig nagyon szeretem eddig ugyanis nem sikerült eltalälnom a fözesi idöt nem sozom es megis kemeny marad mennyi idejig fözzem? Tehetek bele paradicsomot es paprikät?
A karikára szelt zöldpaprikát a szálára vágott vöröshagymával együtt szoktam dinsztelni, majd úgy rakom bele a májat, átforgatom, amikor a színe kívülről fehér, akkor rá törtpaprika és kevés vízzel engedem fel. Annyit, hogy éppen alig-alig lepje el a víz a májat. Őröd borsot, szerecsendiót szoktam bele tenni.
Ha csirkemáj, akkor azt már sózhatod is, ha sertés, akkor azt majd csak a tányéron.
Addig szoktam főzni (közben kavargatom), míg a közepéből a véres lé kifő. Csíkokra vágott sertésmájat fakanállal szoktam elvágni, ha a közepe már nem véres, rögtön elzárom, a csirkemájba először (vastagabb részbe) elég ha csak egy villát szúrsz, látod, hogy véres lé folyik-e ki belőle. Amikor már nem, biztonság kedvéért vágd is ketté.
Ha túlfőzöd, akkor már csak keményedni fog!
Paradicsomot én nem szoktam bele tenni, de ha akarsz, felengedés után 1-2 szemet nyugodtan beleszelhetsz.
Annyi májhoz én 2 db. kb. tyúktojás nagyságú hagymát pucolnék, + 2 db. zöldpaprikát. Persze ha paprika nincs, vagy csak 1 db, az sem gond, az ízét az is megadja.
Ne félj tőle, csak amikor a leve már felforrt, attól kezdve kb. 5 perc múlva már kezdd el nézegetni a közepét először csak villával. Sikerülni fog!
Biztosan úgy is jó, de akkor hagymás máj, vagy májas hagyma?
Szerintem 60 deka hagyma úgy uralja a 80 deka máj ízét, hogy... Na de tényleg ez csak egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!