Hány percig főzzem a sertésmájat? Eddig valahogy mindig kemény lett
Van, ami nekünk is kemény lesz, és keserűbb.
Hiába van tovább főzve.
Amit anno nagyinál, disznóvágáson főztünk,a z meg jó volt. Más, amit ezek a hentesek árulnak, mást is esznek a cocik, talán attól.
A máj, akár sertés, akár baromfi vagy marha, minél tovább sütöd-főzöd (a kelletténél) annál keményebb lesz.
Ne elsősorban az órát nézd, hanem végy a kezedbe egy villát, és max. 3-5 perc után szúrj a csirkemáj legvastagabb részébe. Addig süsd-főzd, amíg véres lé jön belőle, amikor már a vastag részén belül is olyan bebarnult, mint kívül, és nem folyik belőle véres lé, akkor kész. Ha csíkokra vágott sertésmáj (marhamáj) akkor egy szélesebb, vastagabb csíkot szoktam fakanállal kettévágni, nagyon jól lehet látni, hogy milyen a belseje.
Ha attól kezdve tovább van a lángon, elkezd keményedni, és csak keményedik, csak keményedik, csak .... :))))
5-ösnek 4-estől:
Kb. azokban a percekben jutott eszembe, hogy ezt a só kérdést a válaszomba nem írtam bele!
(Akkor sóztam a mai ebédre készített resztelt májat a tányéromban)
Köszi a segítséget! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!