Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktátok csinálni a...

Hogy szoktátok csinálni a marhapörköltet vörösborral?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 22:39
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

Zsírban hagymát pirítok,pirospaprikát teszek rá,beleteszem a húst,jól átpirítom,sót,borsot,gyömbért,szerecsendiót teszek bele,ha van,teszek bele 1-2 paradicsomot,zöldpaprikát is,felöntöm annyi vízzel,amennyi ellepi és addig főzöm,míg majdnem puha.Ha kell,melegvízzel pótolom a levet.Ha már majdnem zsírjára sült,ráöntöm a vörösbort,és készre főzöm.

Azért zsírt használok, mert csak a zsírban jön ki a paprika íze,és csak így lesz jó a szaftja.Az olajnak nincs rendes,sűrű szaftja,és ujabban rájöttek,hogy rákkeltő is.

2009. szept. 18. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Zsírban hagymát dinsztelünk, rádobjuk a húst, átforgatjuk, ha már nem rózsaszín lefedjük és legalább 40 percig így pároljuk, ezután teszük bele a pirospaprikát, étkezési paprikát, paradicsomot, sót, borsot, köménymagot, és készre főzzük, vizet csak végszükség esetén adunk hozzá, a bort pedig ha kész van akkor öntjük bele, és kb. 5-10 percig rotyogtajuk még. (csak száraz vöröset!!!!)
2009. szept. 19. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!