Szombaton marhapörköltet szeretnék csinálni a vendégeknek. Sose főztem még marhahúst. Hogy kell?
Hali!
4kg húshoz kb 8-10 fej közepes méretű hagymát pucolj meg,vágd apró kockákra.Olajon pirítsd üvegesre kicsit sózd meg.Amikor már puha,de még nem barnul ráteheted a kockára vágott húst.Ezt sózd meg ízlés szerint.Amig a hús nem engedi ki a saját levét,addig kevergesd néha.A saját levéről addig főzöd amíg be nem sűrűsödik.Ezután tegyél rá kb 10 deka piros paprikát,majd miután elkeverted,önts rá annyi vizet hogy majdnem ellepje.Ezt főzheted kb 3-4 órán keresztül.Köben rakj bele borsot,sót,ha még kell.Amikor a hús már majdnem puha,tegyél bele 3-4 db zöldpaprikát apróra vágva.Ha a hús megpuhultÖnts rá egy üveg vörösbort,és tegyél bele 2-3 db paradicsomot,ezt is apróra vágva.Innentől rottyanjon kb 15-20 percet,és ha már kellően sűrű a szaftja végeztél :-)
Jó étvágyat!
Ja! Küldj kóstolót :-)))
Én a paradicsomot és a paprikát rögtön az elején beleteszem.
Az 1 üveg bor szerintem rengeteg. Ekkora mennyiéghez is csak 1-2 decit tennék. Azt viszont csak a legvégén külnben növeli a fővési időt.
Szia!
Az első válaszoló vagyok.A vörösbor tényleg ízlés kérdése,de amúgy semmi jelentősége nincs,mivel az alkohol amúgy is teljesen kifő/kipárolog/belőle!Az öt fej hagyma meg elég kevés,mivel ahogy írtad,4 kg húsról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!