Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szombaton marhapörköltet...

Szombaton marhapörköltet szeretnék csinálni a vendégeknek. Sose főztem még marhahúst. Hogy kell?

Figyelt kérdés
Kb. 4 kg húsból csinálnám. Mit tegyek bele, milyen sorrendben. Hagymából kb. mennyi kell, hogy sűrű legyen a szaft, de ne legyen túl hagymás? És mennyi idő alatt fő meg?
2008. dec. 8. 17:03
 1/7 anonim válasza:
100%

Hali!

4kg húshoz kb 8-10 fej közepes méretű hagymát pucolj meg,vágd apró kockákra.Olajon pirítsd üvegesre kicsit sózd meg.Amikor már puha,de még nem barnul ráteheted a kockára vágott húst.Ezt sózd meg ízlés szerint.Amig a hús nem engedi ki a saját levét,addig kevergesd néha.A saját levéről addig főzöd amíg be nem sűrűsödik.Ezután tegyél rá kb 10 deka piros paprikát,majd miután elkeverted,önts rá annyi vizet hogy majdnem ellepje.Ezt főzheted kb 3-4 órán keresztül.Köben rakj bele borsot,sót,ha még kell.Amikor a hús már majdnem puha,tegyél bele 3-4 db zöldpaprikát apróra vágva.Ha a hús megpuhultÖnts rá egy üveg vörösbort,és tegyél bele 2-3 db paradicsomot,ezt is apróra vágva.Innentől rottyanjon kb 15-20 percet,és ha már kellően sűrű a szaftja végeztél :-)

Jó étvágyat!

Ja! Küldj kóstolót :-)))

2008. dec. 8. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a paradicsomot és a paprikát rögtön az elején beleteszem.

Az 1 üveg bor szerintem rengeteg. Ekkora mennyiéghez is csak 1-2 decit tennék. Azt viszont csak a legvégén külnben növeli a fővési időt.

2008. dec. 8. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek. A borral tanácstalan vagyok, mert lesz 4 gyerek is.
2008. dec. 8. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
szoval a marha porkolt receptje: 5 nagyobb hagyma aprora vagva,fel darabolni paprikat, paradicsomot, ezt meg kell olajba disztolni,ha megvan uveges lesz magyarul teszel ra pirospaprikat(port), meg delikatot meg borsot meg sot ezzel oszekevered, es piritott egy kicsit a tuzon ezeket! aztan bele teszed a kockara vagott marha husokat es ezzel is oszekevered, aztan hagyod lassu tuzon fozni, a hus enged, ki levet eloszor a sajat levebe fo , aztan mikor latod hogy surusodik ontol ra vizet! a bort ha gyerekek lesznek hagyd ki belole!
2008. dec. 9. 03:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2008. dec. 9. 07:27
 6/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Az első válaszoló vagyok.A vörösbor tényleg ízlés kérdése,de amúgy semmi jelentősége nincs,mivel az alkohol amúgy is teljesen kifő/kipárolog/belőle!Az öt fej hagyma meg elég kevés,mivel ahogy írtad,4 kg húsról van szó.

2008. dec. 9. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Bort nem tettem bele, de így is nagyon fincsi lett. Köszi a segítséget.
2008. dec. 13. 18:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!