Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a marhapörkölt...

Hogyan készíted a marhapörköltet? Mi a köret hozzá?

Figyelt kérdés
2009. júl. 11. 12:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én bográcsban szeretem a legjobban főzni,lábszárból vagy combból.

Kikenem szalonnával a bográcsot,és zsírban lepirítok aprított vöröshagymát,majd beleteszem a felkockázott húst,teszek bele sót borsot,apróra vágott tvpaprikát és paradicsomot,1-2 babérlevelet.Majd miután lepirult,teszek bele pirospaprikát,majd többszöri víz hozzáadásával puhára párolom.Kóstolgatom közbe,ha friss,fiatal a hús ,akkor 2-2.5 óra alatt kész az étel,én vörösbort is szoktam hozzá önteni,szárazat vagy édeset.Jó sűrű szaftot szoktam kapni végeredményül,jó sok hagymától,és a megfelelő pirítástól és víz utánpótlástól.

Köretnek lehet sós burgonya,galuska,tarhonya vagy akár friss parasztkenyér,csemege vagy kovászos uborkával és egy jó pohár vörösborral mennyei.

Remélem elnyerte tetszesed.

Üdv: 21/l

2009. júl. 11. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én csőtésztával szeretem vagy tarhonyával
2009. júl. 11. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
tarhonya,krumpli vagy esetleg nokedli.Én a marhapörit vörösborral szoktam csinálni és szintén bográcsban.
2009. júl. 11. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én krumplival utálom :S
2009. júl. 11. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Tarhonyával, krumplival vagy nokedlivel tálalom.

Szerintem lábszárból a legfinomabb. A húst apróbb kockákra vágom, zsíron átforgatom, addig amíg kifehéredik, és ekkor teszem rá az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával, csemege és csípős Piros Arannyal, kicsi majoránnával és fokhagymával ízesítem. Paradicsomot, tv paprikát és hegyes erős zöldpaprikát is teszek bele. Ha gyerekek is eszik, akkor természetesen a csípős cucc elmaradhat. Kevés vizet öntök rá. A húsból úgy is ki szokott főni egy csomó, és ha kell, akkor pótolni szoktam. Lassú tűzön főzöm. Jó szaftos szokott lenni. Sok hagymát használok. 70 dkg húshoz 3 nagy fejet veszek.

Mi így szeretjük. Salátával télen savanyúsággal esszük.

2009. júl. 11. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Soha nem főztem még ilyet,holnap lesz az első. :)
2009. júl. 11. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Én tarhonyával imádom, -mint minden más pörköltet
2009. júl. 11. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
100%

hello.

én ugy készítem, hogy először pirítok hagymát esetleg hozzá szalonnát, majd utána belerakom a husit (ált. lábszár), majd adok hozzá mindenféle finomságot pl: pirosarany, erős pista, paprika (őrölt és rendes paprika), pár szem paradicsom vagy sűrített paradicsom, só, bors. fontos, hogy ha nem a szabadban főzöd, akkor ne rakj hozzá vizet, mert enged magától is elég levet.

köretnek mi főtt krumlpit szoktunk, de ezt embere válogatja.

jó főzést ;)

2009. júl. 13. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Finom lett a végeredmény! :)

2009. júl. 13. 16:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!