Sertés oldalast lehet jénaiban készíteni?
A húst felszeltem,megmostam,bepácoltam(lucullus oldalas fűszer). Most lejárt a pácolás ideje, kiolajoztam a jénait, beletettem a húst, tettem rá félbevágott fokhagyma gerezdeket, meglocsoltam kevés sörrel és kevés vízzel(összesen a kettő kb. 1 dl). Jó lesz ez így? Nem gond a jénai? Nem volt kéznél tepsi. kezdő vagyok,még sosem készítettem oldalast...
Köret ötleteket elfogadok!
Hát ha sütés közben már nem teszel bele semmit (hideget), akkor oké.
Mondjuk mi az oldalas alá, mikor már félig megsült, mindig szeletelt krumplit teszünk, meg vizet (tepsis krumpli más szóval), na szóval nálunk ez nem működne, hacsaknem megvárnánk a hideg krumpli betétele előtt, hogy kihűljön a jénai...
Ja hát ez amit írtam, már köretötletnek is kész...
(Tényleg megcsinálhatod ezt... Sok krumplit hámozol, felszeleteled karikákra, majd mikor félig megsült a hús, akkor kiveszed a sütődől- E JÉNAINÁL MEGVÁROD, MÍG LEHŰL - bepakolod a krumplit, ráteszed a húst megfordítva. Pucolsz 1-2 hagymát, felkarikázod, és betakarod vele a krumplit, kis pirospaprikát szórsz rá, meg sót. Felöntöd annyi vízzel hogy épp ellepje a krumplit, a húst azt ne... És sütöd amíg a krumpli megpuhul és a hús megsül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!