Hogy kell oldalast készíteni?
Hozzávalók: 70 dkg oldalas, 2 vöröshagyma, kevés olaj, víz, flekken fűszer, só, 4-5 burgonya, bio sült krumpli fűszer
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük flekken fűszerrel. Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Ezüst papírral lefedjük, és 200-210 fokon 1 órán át sütjük.
2.) Eztán levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat, és további 1 órán át sütjük az egész tálat 200 fokon. 15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá - de azért ne ússzon! :-)
Ha ügyesek voltunk, a végén pirosra sülnek a húsok és ropogós-szaftosra a burgonyák, az egész borzasztó finom. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsom saláta is remekül illik hozzá.
én mindig így csinálom,marhából is finom:)
Köszi! Hú, összefutott a nyál a számban!
A flekken fűszer az mikből áll össze? Bors, fokhagyma biztos van benne, esetleg pirospaprika is? Mi van még benne?
Oldalast sertéshúsból szoktak készíteni. A marhahús sokára puhul meg. Nem olajban,hanem zsírban kell sütni.
Oldalas alá nem kell vöröshagyma,csupán a zsír tetejére kell tenni a húst,sót és fokhagymát rá. Alá vizet önteni és lefedve párolni. Amikor a hús megpuhult,akkor fedő nélkül pirosra sütni.
Soha nem használok fűszerkeveréket. Drága és sokszor van benne adalékanyag.
Marhahúshoz illő fűszerek?bors,gyömbér,szerecsendió.
Sertéssülthöz finom a boróka bogyó.
Baromfihoz majoranna,bazsalikom,kakukkfű,tárkony.
a csontos marhaoldalas húslevesnek való,amit 4-4 órán át főzünk csendesen. múltkoriban is kérdezte valaki.
semmiben sem hasonlít a disznóóldalashoz, így én nem ajánlom sütésre.
a leírt recept nagyon finom lehet, de a tévedés ott van az utolsó sorban, hogy marhából is lehet.
Az első hozzászóló által írtat a sertés-oldalasnál hasznosíthatod.
Marha-oldalast inkább levesnek (ahogy írták), vagy vegyél még hozzá egy kis csont nélküli marhát is, és finom pörköltet tudsz belőle főzni.
Nem, a csontos marha nemcsak levesnek jó, nagyon jó az pörköltnek is. Ízlés dolga!
Persze, ha Amerikában akarja a marhából az oldalast sütni, akkor arra is biztosan van az ott lakóknak valami spéci receptjük. Mi viszont azzal ismerkednénk meg szívesen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!