Hogy kell oldalast készíteni?
Nem is kell Amerikáig menni a receptért...
Rátaláltam egy magyar nő főzőblogjára. A marhahúst érdemes sütés előtt bepácolni. Erre amúgy magam is gondoltam, mert a marha hajlamos a megkeményedésre. És barbecue szósszal fogom készíteni - holnap lesz a nagy nap! Ma csak bepácolom.
Egyébként nem eszem sertéshúst kb. 14 éves korom óta.
Nagyon jó lett! Több mindent is elolvastam, ezeket részben figyelembe vettem, de végül a saját fejem után mentem.
1. Lemostam, sóztam, borsoztam, bedörzsöltem aprított fokhagymával a csontos darabokat, és ezekkel a fűszerekkel együtt pácoltam olajban egy teljes napig.
2. Forró sütőben (240 fok) összesen fél óra alatt mindkét oldalát kérgesre sütöttem.
3. Öntöttem rá fele-fele arányban vizet - és sört. Azért sört, mert a férjem késlekedett a fehérborral, de nekem sürgősen kellett. Nem bántam meg. Összesen kb. négy deci a folyadék mennyisége. Tettem mellé darabokra vágott vöröshagymát. Lefedtem alufóliával, és majd' háromnegyed órán át pároltam 180 fokon.
4. Végül belemártottam a húsdarabokat készen kapható, jó minőségű BBQ szószba, és kb. 20 perc alatt rásütöttem.
A férjem odavolt érte, pedig ő nagy kritikus. A hús szó szerint leesett a csontról, ahogy hozzányúltam a villával.
Mi krumplipürével és salátával ettük.
köszi szépen, hogy megírtad, tényleg nagyon jól hangzik.
gratulálok. nem hittem volna, hogy a marhahús ilyen hamar elkészül.nagyon finom lehetett sörben párolva, meg az összes többi is csábítóan finom íz.
mégegyszer köszi:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!