Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell oldalast készíteni?

Hogy kell oldalast készíteni?

Figyelt kérdés
Csontos marhából lenne.

2012. máj. 8. 21:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem is kell Amerikáig menni a receptért...

Rátaláltam egy magyar nő főzőblogjára. A marhahúst érdemes sütés előtt bepácolni. Erre amúgy magam is gondoltam, mert a marha hajlamos a megkeményedésre. És barbecue szósszal fogom készíteni - holnap lesz a nagy nap! Ma csak bepácolom.


Egyébként nem eszem sertéshúst kb. 14 éves korom óta.

2012. máj. 10. 10:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Írd meg már légy szíves, hogy sikerült a grillezett marhaoldalas:)hátha tanulunk belőle...:)
2012. máj. 14. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Nagyon jó lett! Több mindent is elolvastam, ezeket részben figyelembe vettem, de végül a saját fejem után mentem.


1. Lemostam, sóztam, borsoztam, bedörzsöltem aprított fokhagymával a csontos darabokat, és ezekkel a fűszerekkel együtt pácoltam olajban egy teljes napig.


2. Forró sütőben (240 fok) összesen fél óra alatt mindkét oldalát kérgesre sütöttem.


3. Öntöttem rá fele-fele arányban vizet - és sört. Azért sört, mert a férjem késlekedett a fehérborral, de nekem sürgősen kellett. Nem bántam meg. Összesen kb. négy deci a folyadék mennyisége. Tettem mellé darabokra vágott vöröshagymát. Lefedtem alufóliával, és majd' háromnegyed órán át pároltam 180 fokon.


4. Végül belemártottam a húsdarabokat készen kapható, jó minőségű BBQ szószba, és kb. 20 perc alatt rásütöttem.


A férjem odavolt érte, pedig ő nagy kritikus. A hús szó szerint leesett a csontról, ahogy hozzányúltam a villával.

Mi krumplipürével és salátával ettük.

2012. máj. 14. 15:00
 14/15 A kérdező kommentje:
Előtte nagyon tartottam a bonyodalmaktól, mert én még sose csináltam oldalast. De szerencsére mivel sütőben sül, ezért nem is kell sokat bajlódni vele, és ez különösen nagy előny egy két éves gyerek mellett. Amikor dolgom volt a hússal, akkor beraktam a járókába. Mármint a gyerekem :) Annyit még ő is kibírt.
2012. máj. 14. 15:12
 15/15 anonim ***** válasza:

köszi szépen, hogy megírtad, tényleg nagyon jól hangzik.

gratulálok. nem hittem volna, hogy a marhahús ilyen hamar elkészül.nagyon finom lehetett sörben párolva, meg az összes többi is csábítóan finom íz.

mégegyszer köszi:))

2012. máj. 14. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!