Hogyan kell készíteni tejbegrízt?
2015. okt. 2. 09:34
1/3 anonim válasza:
Vannak receptek az arányokhoz, de először csak úgy csináltuk, hogy a tejbe tettünk ízlés szerint cukrot, felforraltuk, majd levettük a tüzhelyröl és keverünk bele ar kanál grízt. Vissza a tüzhelyre és elkezd sürüsödni. Ha nem elég akkor még kevertünk bele 1-2 kanállal.
Így a másodikra biztos fog már sikerülni.
Nem baj ha amikor kész van, kicsit hígabb, mert ahogy hül, sürüsödik valamennyire.
2/3 anonim válasza:
Én úgy szeretem, hogy annyi evőkanál gríz amennyi deci tej, azt egybeöntöd, csipet só, és összefőzöm.
3/3 anonim válasza:
Ahogy az elsö írta, az a "hivatalos" modszer, a második meg az arányokat írta jól.
De sokkal jobb, ha kapásból a hideg tejbe kevered a grízt (1 dl tej, 1 evökanál gríz), egy pici sót meg 1-2 evökanál cukrot és kevergetve felforralod, amíg besürüsödik.
A "forró tejbe a grízt" módszerrel az esetek többségében csomós lesz, és sokkal több a macera vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!