Hogyan kell házilag dobos tortát készíteni?
1. Beírod googlebe, hogy dobostorta recept
2. Kiválasztod a számodra szimpatikus receptet.
3. Listát írsz a hozzávalókról.
4. Beszerzed a hozzávalókat.
5. Elkészíted a tortát a recept alapján.
Hogy legyen egy normális válasz is:
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás
A krémhez:
40 dkg vaj / margarin
30 dkg porcukor
9 tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg tortabevonó csokoládé
A cukormázhoz:
15 dkg cukor
1 - 2 csepp ecet
Díszítéshez:
200 ml habtejszín
Elkészítése:
1. A cukor kétharmadát és a tojások fehérjét kemény habbá verjük habverő segítségével. A maradék cukrot a tojások sárgájával világosra kavarjuk. A tojáshabot a sárgájához csorgatjuk és közben kevergetjük. Hozzákeverjük a lisztet és homogén állagúvá keverjük.
2. Kikenünk egy tortaformát. Sütőpapírból kivágunk 6 tortaforma nagyságú lapot. Az első papírt elhelyezzük a tortaformában. Elosztjuk a masszát 6 részre, felkenjük a sütőpapírra az első rendet és megsütjük. Ugyanígy megsütjük a következő 5 lapot is. Végezzük amilyen gyorsan csak tudjuk az egész procedúrát, mert a habnak nem tesz jót ha sokat áll. A sütő közben 180 C° fokon legyen.
3. Felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a habosított vajjal. Külön tálban elkeverjük az egész tojásokat a cukorral, pudinggal, és a vaníliás cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a gőzről és kihűlésig habosra verjük, majd a csokoládés vajjal könnyedén eldolgozzuk.
4. A lapokat a krémmel rétegesen egymásra tesszük. Mielőtt az utolsó lapot is feltennénk, bevonjuk az olvasztott cukorból és ecetből készült cukormázat, felszeleteljük megvajazott pengéjű forró vízbe mártott késsel és a torta tetejére helyezzük. Tejszínhabbal díszítjük.
Kipróbált recept és szerintem nagyon jó.
A Sthal J. sütötte meg egyszer, most nem találom, de fent van valahol a videó. Na az a krém valami eszméletlen finom. A tészta meg az eredeti (a Sthal J. féle nekem nem jött be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!