Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell házilag dobos...

Hogyan kell házilag dobos tortát készíteni?

Figyelt kérdés
2015. okt. 2. 07:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Beírod googlebe, hogy dobostorta recept

2. Kiválasztod a számodra szimpatikus receptet.

3. Listát írsz a hozzávalókról.

4. Beszerzed a hozzávalókat.

5. Elkészíted a tortát a recept alapján.

2015. okt. 2. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
29%

Hogy legyen egy normális válasz is:

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg liszt

12 dkg porcukor

6 tojás

A krémhez:

40 dkg vaj / margarin

30 dkg porcukor

9 tojás

1 vaníliarúd kikapart belseje

1 csomag vaníliás pudingpor

15 dkg tortabevonó csokoládé

A cukormázhoz:

15 dkg cukor

1 - 2 csepp ecet

Díszítéshez:

200 ml habtejszín

Elkészítése:

1. A cukor kétharmadát és a tojások fehérjét kemény habbá verjük habverő segítségével. A maradék cukrot a tojások sárgájával világosra kavarjuk. A tojáshabot a sárgájához csorgatjuk és közben kevergetjük. Hozzákeverjük a lisztet és homogén állagúvá keverjük.

2. Kikenünk egy tortaformát. Sütőpapírból kivágunk 6 tortaforma nagyságú lapot. Az első papírt elhelyezzük a tortaformában. Elosztjuk a masszát 6 részre, felkenjük a sütőpapírra az első rendet és megsütjük. Ugyanígy megsütjük a következő 5 lapot is. Végezzük amilyen gyorsan csak tudjuk az egész procedúrát, mert a habnak nem tesz jót ha sokat áll. A sütő közben 180 C° fokon legyen.

3. Felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a habosított vajjal. Külön tálban elkeverjük az egész tojásokat a cukorral, pudinggal, és a vaníliás cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a gőzről és kihűlésig habosra verjük, majd a csokoládés vajjal könnyedén eldolgozzuk.

4. A lapokat a krémmel rétegesen egymásra tesszük. Mielőtt az utolsó lapot is feltennénk, bevonjuk az olvasztott cukorból és ecetből készült cukormázat, felszeleteljük megvajazott pengéjű forró vízbe mártott késsel és a torta tetejére helyezzük. Tejszínhabbal díszítjük.

2015. okt. 2. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Ez tok eredeti recept, tuti volt vaniliapuding es tejszin disziteni. Diaziteni a beletoltott kremmel jobb, picit tobb kell belole.
2015. okt. 2. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%

klasszikus dobos torta receptek


[link]


[link]


az a vanília pudingos valami az nem dobos torta...

2015. okt. 2. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, főleg a receptet!
2015. okt. 2. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Kipróbált recept és szerintem nagyon jó.

A Sthal J. sütötte meg egyszer, most nem találom, de fent van valahol a videó. Na az a krém valami eszméletlen finom. A tészta meg az eredeti (a Sthal J. féle nekem nem jött be.)

2015. okt. 5. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!