Miért büdös a fött tarja?
Külföldön élek, nemrég voltunk MO-on és vettünk müanyagba csomagolt (hegesztett) föttfüstölt tarját. (Nem tescos, hanem szaküzlet)
Amikor kibontottuk, olyan erös büdös szag csapott meg, hogy azt hittem, elhányom magam. MIntha egy hete melegben szabadon állt volna, igen közel volt a dögszaghoz.
A csomagolás nem volt megsérülve és a minöségmegörzési ideje október 3-a lenne.
Itteni ismerösökkel beszéltem erröl, és ök is megerösítették, hogy a MO-ról hozottak rendszeresen ilyenek.
Mi ennek az oka? Meg lehet egyáltalán enni az ilyet? Mit lehet vele csinálni, hogy ehetö íze/szaga legyen?
De ez nem az egyetlen eset, ennyit ér a magyar minöségi élelmiszer?
Már egyre kevesebb olyan valami van, amit hozni lehet, a kolbászok - akár bolti, akár házi - ehetetlen, mócsingos, bélszagú, a márkás borokat nem lehet tárolni, meg egy héten belül megforrnak, a sajtokról jobb nem beszélni.
Eddig - pár évvel ezelöttig a füstölt tarja még jó volt, most ezek szerint az sem alkalmas emberi fogyasztásra.
Ami még külön bosszantó, hogy egy híres cég terméke, ami nem volt éppen olcsó sem.
Annyira zavart a szaga, hogy kidobtam.
De nagyot csalódtam a magyar élelmiszerekben, újra
3.
vagy egyszerűen ott "csak" a vevőre figyelnek jobban, és nem címkézik át a lejárt terméket, jobban figyelnek a szállítási - tárolási körülményekre.
Szerintem alapvetően nem a termékben, hanem a csomagolás módjában, csomagoló-anyagban van a hiba!!!
Kifejezetten hentes-üzletben vásárolj füstölt árut, ami nincs gyárilag csomagolva!!! Majd akkor, ott, vásárláskor csomagolják papírba!!!! és az nem lesz büdös!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!