Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért büdös a fött tarja?

Miért büdös a fött tarja?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, nemrég voltunk MO-on és vettünk müanyagba csomagolt (hegesztett) föttfüstölt tarját. (Nem tescos, hanem szaküzlet)


Amikor kibontottuk, olyan erös büdös szag csapott meg, hogy azt hittem, elhányom magam. MIntha egy hete melegben szabadon állt volna, igen közel volt a dögszaghoz.

A csomagolás nem volt megsérülve és a minöségmegörzési ideje október 3-a lenne.


Itteni ismerösökkel beszéltem erröl, és ök is megerösítették, hogy a MO-ról hozottak rendszeresen ilyenek.


Mi ennek az oka? Meg lehet egyáltalán enni az ilyet? Mit lehet vele csinálni, hogy ehetö íze/szaga legyen?



2015. szept. 17. 17:54
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
romlott, dobd ki!
2015. szept. 17. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

De ez nem az egyetlen eset, ennyit ér a magyar minöségi élelmiszer?


Már egyre kevesebb olyan valami van, amit hozni lehet, a kolbászok - akár bolti, akár házi - ehetetlen, mócsingos, bélszagú, a márkás borokat nem lehet tárolni, meg egy héten belül megforrnak, a sajtokról jobb nem beszélni.

Eddig - pár évvel ezelöttig a füstölt tarja még jó volt, most ezek szerint az sem alkalmas emberi fogyasztásra.

Ami még külön bosszantó, hogy egy híres cég terméke, ami nem volt éppen olcsó sem.

2015. szept. 17. 19:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Én nem enném meg. Am pont ma írtam, hogy Berlin tele van magyar kolbászokkal és szalámikkal, mindig megörülök neki, finomak, még sosem vettem büdöset, vagy mócsingosat. Lehet, hogy amit külföldre szánnak, arra jobban odafigyelnek, vagy nem tudom.. bárhogy is, büdös húst ne egyél meg szerintem.
2015. szept. 17. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
Ez az ősi szkíta-magyar duplacsel. Amit itthon megeszel, az finom és friss. De ha kiviszed külföldre, azonnal bomlásnak indul. Ez a hazaárulók büntetése!
2015. szept. 17. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Annyira zavart a szaga, hogy kidobtam.


De nagyot csalódtam a magyar élelmiszerekben, újra

2015. szept. 17. 20:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

3.

vagy egyszerűen ott "csak" a vevőre figyelnek jobban, és nem címkézik át a lejárt terméket, jobban figyelnek a szállítási - tárolási körülményekre.

2015. szept. 17. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem alapvetően nem a termékben, hanem a csomagolás módjában, csomagoló-anyagban van a hiba!!!

Kifejezetten hentes-üzletben vásárolj füstölt árut, ami nincs gyárilag csomagolva!!! Majd akkor, ott, vásárláskor csomagolják papírba!!!! és az nem lesz büdös!!!

2015. szept. 18. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
vagy nem a magyar kajával van gond, hanem a te szállítási metódusoddal
2015. szept. 18. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
ma 21:36-os: ha egy fóliába hegesztett élelmiszer nem bír ki hütötáskában 6 órát, akkor az valószínütlen, hogy a szállítás hibája lenne.
2015. szept. 18. 22:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!