Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a tarját úgy...

Hogyan kell a tarját úgy megsütni, hogy ne száradjon ki és rágós se legyen?

Figyelt kérdés

Tegnap kiklopfoltam, bepácoltam, de nem tudom, hogy hogyan kell elkészíteni. Sütőben, serpenyőben? Mennyi ideig? Le kell fedni?

Köszönöm a segítséget! :)



2015. ápr. 16. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

-Tarja alapvetoen nem egy szaraz hus, tehat nem igen kell tartanod a kiszaradastol.

-Serpenyoben sutnem, keves olajon.

-Ha lefeded parolodik/dinsztelodik, tehat a fott es sult kozotti allagot fogod kapni.


Serpenyoben en ugy sutok, hogy felforrositom az edenyt (+keves olaj) ... beleteszem a hust es azonnal vissza is veszen a lang erosseget ... sutes kozben figyelem a hus sercegeset es ennek megfeleloen szabalyzom a homersekletet. Akkor forditom meg a hust, amikor a nyers oldalon mar latszik, hogy a hus felig-meddig mar atsult. Forditasnal megint megemelem a homersekletet es a serceges fuggvenyeben szabalyozom azt.

2015. ápr. 16. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Trafó1 ***** válasza:
100%

Jó kérdés.

Lehet bő zsírban , olajban , magas hőfokon hirtelen, ekkor 3-5 perc alatt kész van, a hús íze jól megmarad azonnal fogyasztandó, lehet tepsiben , sütőben 180 fokon , fedés nélkül, így is jó az íze és megmarad a sültes jelleg, lehet ugyan így lefedve de ez inkább párolás, bár ha a párolás végén leveszed a fóliát lehet zsírjára pirítani, így lesz a legomlósabb de ízét inkább a fűszerek határozzák meg, lehet szabad tűzön mint a sztéket így is nagyon finom és sokat megőriz a hús ízéből.

Lehet egészben és szeletben is sütni.

Mondjuk te már szeletelted, de érdemes pár módot kipróbálni és amelyik megtetszik azt fogod a későbbiekben alkalmazni.

2015. ápr. 16. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Én a tarját nem szoktam klopfolni, előző nap csak sót-borsot kap.

2. Bő zsiradékban hirtelen átforgatom fehéredésig, majd egy pici vizet rá, és fedő/fólia alatt párolódik puhára.

3. Akkor fólia le, és mire "zsirjára sül", akkorra szépen meg is pirul a külseje, a belső rész pedig finom, puha, omlós lesz.


Napokban hallottam egy pácot: olaj + mustár + szemes bors + babérlevél, ebbe rakni előző nap a húsokat, esetenként többször átforgatni, hogy a pác alaposan átjárja. Kipróbáltam májjal, valóban omlós puha maradt/lett sütés után is!

Talán legközelebb próbáld ki ezt a módszert is!

2015. ápr. 16. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyikben lehet omlósra sütni. Így igaz, hogy a tarja egy könnyen puhuló hús, nem kell sokáig sütni, főleg, ha szeletelt.

Forró zsiradékban serpenyőben a pácolt szeleteket mindkét felén megkapatni,- nagyon jó az eredmény, ha húscsipesszel forgatjuk, nem szúrunk villát a húsba-,majd amikor kiengedte a saját levét visszasütni zsírjára, utána egy picurka vízzel pótolni a folyadékot és fedő alatt puhára párolni.ha teljesen puha, akkor fedő nélkül pár perc alatt egy kis színre pirítani és melegen tálalni.

Nem lesz száraz, nem kell aggódni e miatt :)

2015. ápr. 16. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
79%
Tarját CSAK zsírban szabad sütni. Sütheted serpenyőben is, a legjobb, ha öntesz alá egy nagyon pici vizet.
2015. ápr. 16. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!