A csirkefarhát büdös főzés közben?
ha faron rajta hagytad a zsírzóját (püspökfalat ), akkor bizony lehet kellemetlen szaga. azt mindig jóé kikanyarítva le kell vágni, mielőtt megfőzöd bárminek.
Most már mindegy, ha rajta hagytad, de a főtt húsról is vágd le, nehogy odatálald valakinek.
nem lesz ehetetlen, csak zsírosabb, és hát a szag, de nem mindenki veszi észre. próbáld meg jól befűszerezni a levest,fokhagyma, friss petrezselyemzöld rászórva is sokat segít.
Ja , most olvastam végig, hogy levágtad, de lehet, hogy nem eléggé. bocsi.
A fűszerezés segít, ha egyébként nyersen nem éreztél semmi kellemetlen szagot.
Akkor tisztázzuk. A püspökfalat a legvégén az a szív formára emlékeztető rész, ugye? Azt vágtam le.
Illetve még az volt a furcsa, hogy a csikefarhát elég hosszú volt. szerintem az állat nyaka is ott volt, ez normális?
Lehet többet nem veszek ilyet, egy próba volt, hát rosszúl sült el. Vagyis főtt.. :-((
Igen, az a csúcsos tiszta zsíros darab a püspökfalat ( a fene a gusztusát, akiről elnevezték )A tyúk ugyan nem arra használja, mint a viziszárnyasok- amik a tollukat kenegetik a benne lévő zsírral, így nem áznak el- de van neki is és bizony kellemetlen a szaga. Nem elég csak lenyisszantani, jól ki kell kanyarintani.
a hátgerinc elején lehet hosszabb nyakrész is, azzal viszont semmi gond, levesbe nagyon jó.
Nem lehet, hogy kacsa-farhátat vettél ? :D az elég hosszú, nyakas rész is van benne, és hát annak tényleg büdi a hátsófele. Azt még gondosdabban ki kell vágni.
A 2 órás főzési időt is sokallom egy csirkefarháthoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!