SOS, ma vettem csirkecombokat, amiket le akartam fagyasztani a szombati ebédhez. Egy kicsit büdösek. Ecetes vízzel lemostam. Így ehető lesz?
Azt mi nem tudjuk mennyire büdös. Az ecetes víz egyébként csak a szagát veszi el, szóval ha romlott, akkor ugyanúgy megbetegedhetnek tőle akár érződik a szagán, akár az ecet miatt nem érződik.
Szóval ezt csak te tudhatod, hogy mennyire büdös. Egyébként a baromfin én is szoktam néha furcsa szagot érezni, szóval amikor látszik hogy a tegnapit adta ide a hentes, de azért meg szoktam csinálni.
Ha nem nagyon büdös, én a helyedben megcsinálnám. És akkor az első szeletet meg lehet kóstolni, és el lehet dönteni hogy ehető-e.
Szerintem nincs "kicsit büdös, nagyon büdös" kategória.
Romlott, ergo kidobós.
Az étel megmentése, és a csirkecomb "büdös módra" nem azonos kategória.D))
Egyértelműen az utóbbi, tehát "kicsit büdös". Nem olyan, mint amikor penetráns büdös szaga van.
De sajnos ugyanitt vásárlok mindig, és amikor igazán friss a csirke, akkor semmi szaga nincs. :(
Miért nem vitted rögtön vissza?Ha mindig ott vásárolsz, elég szomorú, hogy nem frisset adtak.Én nem bírnám megenni a kicsit büdöset sem, hiába minden praktika, az ember agyában benne marad, hogy nem stimmelt valami azzal a hússal.
Egyébként, ha jól átsütöd, biztos nem lenne bajotok tőle, de én nem adnám jó szívvel a családnak, pedig nem vagyok az a "gyorsan mindent dobjunk ki".
Igen, vissza kellett volna vinnem, igazából a házunk aljában van az üzlet. Csak három gyerekkel jöttem haza egyedül, és otthon nem hagyhatom őket őrizet nélkül, újra lemenni meg nem volt erőm a hárommal...
Sajnos így hónap végén ez nem jött jókor. Ma fixáltuk le a vendégséget szombatra, ezt biztosan nem adom nekik, maximum kiolvasztom majd valamikor és megpróbálom megsütni.
A bőre is picit sárgás/barnás volt, de azt pl.tudom, hogy ami tanyasi, annak sosem olyan fehér a bőre, mint a "futószalag csirkének". Hát. :(
Elvileg még tartozom 25 Ft-al, mert annyival kevesebb volt nálam, úgyhogy mindenképp be kell mennem holnap, meg fogom mondani, hogy büdös volt a csirke.
Ja és vettem egy csirkemellet is, az teljesen oké volt.
Csak az a baj, hogy ecetes vízzel már megagyusztálta a kedves kérdező, így a hentes nem biztos, hogy érzi a szagot.
Szerintem, amikor pénzt viszed vissza, higgadtan, mondd el neki, hogy mit tapasztaltál, próbáltad menteni, de nem igazán jött be.
Ráadásul vendégeket vársz, neked nem mindegy, mint 3 gyermekes anyukának, hogy egy csomó húst ki kell dobnod.
ha van egy csöpp lélek abban a hentesben, felajánlja a cserét.
A viszonyt elrontani sem érdemes egy lerohanó, háborgó viselkedéssel, mert , akkor máskor is kicseszhetnek veled.
Az én habitusom ugyan más,(hirtelen reagálok ), de a higgadt megfontolás célravezetőbb.(tapasztalat )
Légy szíves írd meg, hogy döntöttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!