Mit főzhetnék, süthetnék amitől nem lesz büdös a
lakásban?
Figyelt kérdés
Nincs szagelszívónk és a nővérem azt mondta csak akkor süthetek, főzhetek, ha nem lesz büdös a lakásban.. Maga a lakás kicsi, a "konyha" csak egy kis beugró még ajtó sincs előtte, egybe van nyitva az előszobával és a nappalival, ahol a kabátokat stb-t tartja..
2013. ápr. 18. 08:55
1/9 anonim válasza:
A főzéstől nem lesz büdös (legfeljebb talán az ilyen pörköltféléktől) , és ha a sütőben sütsz, akkor sem. Legalábbis nem áll meg a szag fél napig a lakásban amit képtelenség kiszellőztetni, mint az olajban sütésnél. Ha mégis olajban akarsz sütni, akkor süss pl. csirkemellet, attól nem lesz olyan büdös.
2013. ápr. 18. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
szendvicset. De komolyan, még egy tésztának is van szaga, minden kajának. Levesnek is. Nyisd ki a nappali ablakát, akkor nem lesz "szag".
2013. ápr. 18. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Tehát, ha az olajban sütést, meg (magamtól gondolom: hal, káposzta) sütést főzést kihagyom nem lesz olyan büdös, hogy kiboruljon tőle.. Nagyon kezdő vagyok, most tanulok sütni főzni..A nővérem meg egyáltalán nem tud, így hát rám maradt ez a szerep a továbbiakban, de ilyen alapokat sem tudok és nem könnyíti meg a dolgom, hogy még arra is figyeljek nehogy étel szag legyen..
2013. ápr. 18. 09:13
4/9 anonim válasza:
Jól mondod, ételszag lesz, de nem büdös. az égett olajszag viszont tényleg beivódhat a textíliákba, tehát óvatosan a sütéssel, nem odaégetni.
a kabátokat addig beteheted egy becsukható ajtós szobába, így azok már "mentesítve " lesznek :) a legjobb módszer valóban a nyitott ablak, a szellőztetés.
És ne aggódj a nővéred miatt, ha majd eszik a főztödből, nem lesznek majd ilyen aggályai.
Sok sikert a kezdéshez és haladáshoz :)
2013. ápr. 18. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Akkor jobban teszed, ha a hagymás dolgokat elfelejted, mert a hagyma az, aminek a a szaga olyan átható, hogy mindenbe bele eszi magát.Én nem szeretem, ezért szinte soha nem főzök hagymával, csak ha külön megkérnek rá.Nincs is büdös, ha főzök.Legalább is, nem kell utánam fél napig szellőztetni.És nem érzi meg rajtam minden járó-kelő. mit ebédeltem.
Még a pörköltet is hagyma nélkül készítem és nagyon finom, egyáltalán nem üres, mert "lecsósan" készítem.
Ezen kívül még a zsírban, olajban sütöttek a nagyon szagosak, ezeket viszont fedő alatt is lehet sütni, akkor kevésbé szaglik.
2013. ápr. 18. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 dickharta válasza:
fagyit! az szagtalan.
2013. ápr. 18. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Ha mégis valami olajban sültet csinálnál, akkor tegyél 2-3 gerezd pucolatlan fokhagymát az olajba, így nem lesz olajszag. Na meg figyelni kell, hogy mennyi sütést bír el az olaj.
2013. ápr. 18. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 mustafa33 válasza:
Olaj helyett süssél zsírban. Ma már az orvosok is azt ajánlják. Nem olyan büdös, nem ég úgy rá az edényre, nem ég olyan hamar meg mint a olaj mert magasabb hőt bír ki, és nem keletkezik benne rákkeltő benzpyrén mint az olajban. Ez nagyobb előny mint az a kevés nem is annyira káros koleszterin.
2013. ápr. 18. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 mustafa33 válasza:
legbüdösebb a káposzatfélék főzése (káposzta, karalábé, karfiol, kel...).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!