Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzhetnék az alábbi...

Mit főzhetnék az alábbi alapanyagokból? Van otthon darálthús, főzőtejszín. Valami krumplis, gombás, darálthúsos dologra gondoltam.

Figyelt kérdés

2012. nov. 28. 09:16
 1/6 anonim ***** válasza:
2012. nov. 28. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]


Ebbe mehet a gomba is! :)

2012. nov. 28. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Csinálj tejszínes gombapörköltet darálthússal.

Pirítsd meg a húst és a gombát, amikor mindkettő jó, add hozzá a tejszínt, fűszerezd (só, bors, zöldfűszerek, esetleg chilli), és rottyantsd össze.

Köretnek inkább rizst vagy tésztát tudnék ehhez elképzelni.


Ha viszont van otthon paradicsom vagy sűrített paradicsom, és egészban van a gomba, javaslom a következőt:

A gombák tönkjét felvágod, és a hússal megpirítod. Amikor kész, hozzáadsz annyi paradicsomszószt egy kevés vízzel, hogy megfelelő állagú, sűrűségű legyen. (Ha egész paradicsomod van: kissé bevagdosod, és 2 percre forrásban lévő vízbe teszed. Utána könnyen lejön a héja. Felvágod, és egy kevés pirított hagymával együtt botmixerrel megdolgozod - ez kerül majd a húsra.) Fűszerezed.

Az egész gombafejeket egy tepsibe rakod fejjel lefelé, szórsz rá sót, borsot, és öntesz rájuk olajat. 10-12 percre a sütőbe teszed. Amikor kész, rákanalazod a paradicsomos-húsos-gombás szószt, megtöltve a gombafejeket.

A krumpliból pürét csinálsz, és a kész pürét szintén rákanalazod a töltött gombafejekre. A tetjére tehetsz egy kis reszelt sajtot is.

Vagy csak a töltött gombára, a pürét tálalhatod külön. Ha van otthon egy kis borod, azzal fel lehet dobni a húst, fehér vagy vörös egyaránt jó főzés közben.

2012. nov. 28. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Gombás hússal töltött rántott palacsinta sütőben sütve:


Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 3 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, őrölt bors, só, kevés olaj, kb 8-10 db sós palacsinta, a panírozáshoz tojás, zsemlemorzsa, liszt.


Elkészítés: a szokásos módon palacsintákat sütünk. Közben kevés olajon megdinszteljük a húst, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát és készre pároljuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Amikor puha, a liszttel megszórjuk és felöntjük a tejszínnel. Amennyiben szükséges még utána ízesítjük. A palacsintákat ezzel a töltelékkel töltjük meg és két szélét behajtva felgöngyöljük. A panírozáshoz összekeverünk 2 rész zsemlemorzsát és egy rész lisztet. A feltekert palacsintákat először a tojásba forgatjuk, majd a lisztes-morzsába. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és vékonyan beolajozzuk, egymás mellé sorakoztatjuk a palacsintákat és a tetejüket vékonyan olajjal lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, félidőben egyszer megforgatjuk.



Darálthús Sztroganoff módra:


Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg csemege uborka, 25 dkg gomba, kevés olaj, 50 dkg darált hús, 1 evőkanál kicsit erősebb mustár, 1,5 dl fehérbor, 5 dl zöldségleves (kockából), 1 dl tejszín, 1 evőkanál ételsűrítő, kevés cukor, őrölt bors.


Elkészítés: az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Utána mehet bele a gomba és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az uborkát és felöntjük a borral és a zöldséglevessel. Puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük z ételsűrítővel és a húshoz keverjük. Végül kevés cukorral és ha még kell, akkor sóval, őrölt borssal és a mustárral még beízesítjük.

2012. nov. 28. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Gombás fasírt krumplipürével :)
2012. nov. 28. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Darálthúsos-gombás tejszínesragu, sajtos krumpligombóccal.

hagymát dinsztelsz zsiradékon, rá a darálthús, fehéredésig kevergetve.sózni, borsozni, esetleg majorannázni lehet ízlés szerint.mindig pici vizet hozzáöntve puhára főzni. ekkor mehet bele szeletelt gomba is, ezzel is együtt párolni tovább. zsírjára sütni, leszórni 2-3 fakanál liszttel, kicsi pirospaprikával.hidegvízzel simára keverni, hogy szaftjamártásszerű szatfja legyen, amit főzőzejszínnel felengedve fejezünk be.

krumpligombóc: fél kiló főtt krumplit áttörünk, összekeverjük 12 deka liszttel 10 deka reszelt sajttal és 1 tojással, sóval, borssal, kis frissenvágott petrezselyemmel összegyúrjuk.

vizes kézzel kis gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük, leszűrjük. meleg vajra vagy olajra szedjük, a gombás raguval tálaljuk.

2012. nov. 28. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!