Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőtejszínből lehet tejszínha...

Főzőtejszínből lehet tejszínhabot csinálni?

Figyelt kérdés
Vagy az nem arra való. Ha lehet, hogyan? Csak fel kell verni?

2012. okt. 9. 02:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Lehet persze, csak fel kell verni :)
2012. okt. 9. 02:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet. Nem arra való, hanem főzéshez. Más a zsirtartalma
2012. okt. 9. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Habtejszínből lehet habot verni,a főzőtejszínből nem.

Vannak a nagyon jó minőségű,sűrű,20%os főzőtejszínek,még ezekből sem lehet.

De ha valaki kipróbálta és összejött neki,az kérem ossza meg velünk.

Apró megjegyzés:Viszont volt már rá példa,hogy habtejszínt öntöttem az ételbe főzőtejszín helyett.

2012. okt. 9. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
21%

A főzőtejszín valójában tejföl, nem lehet belőle habot verni. A bolti tejfölök feljavított aludttejek, ezért állnak össze az ételben.

Habot csak habtejszínből lehet verni.

2012. okt. 9. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
56%

A főzőtejszínből NEM lehet habot verni. arra csakis kizárólag a min. 30 %-os habtejszín alkalmas.

a főzőtejszínnek semmi köze a tejfölhöz, mert nem savanyított termék, így azt az ízt sem várhatjuk ételben, mint a tejföltől, de sűrítésre ugyanúgy megfelel, aki a lágyabb ízeket kedveli.

ja és a "bolti" tejfölök sem feljavított aludttejek, hanem kiváló alapaanyagból, kiváló tecnnológiával készült

magyar tejtermékek...!!

-tejes-

2012. okt. 9. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
74%

KEdves -tejes -


NE haragudj, de nem értek veled egyet.


"A főzőtejszínből NEM lehet habot verni. arra csakis kizárólag a min. 30 %-os habtejszín alkalmas."


Ez eddig igaz.


"a főzőtejszínnek semmi köze a tejfölhöz, mert nem savanyított termék, így azt az ízt sem várhatjuk ételben, mint a tejföltől, de sűrítésre ugyanúgy megfelel, aki a lágyabb ízeket kedveli."


A tejföl NEM savanyitott tejtermék, hanem az aludtejröl leszedett tejzsir - ami ugyan savanykás, de nem savanyitják, hanem savanykás minden külsö behatás nélkül.


"ja és a "bolti" tejfölök sem feljavított aludttejek, hanem kiváló alapaanyagból, kiváló tecnnológiával készült

magyar tejtermékek...!! "


Ez meg - nem tudom, miböl vannak a magyar tejfölök, de kiváló minöségröl szó sem lehet.

Ha elökeresel régi recepteket, ott soha sincs olyasmi benne, hogy a tejfölt/tejszint "hökiegyenlités, savkiegyenlités" nevü módzserrel lehet csak belekeverni a fött ételbe. Ott minden iylet egyszerüen belekevertek, összefözték az ételekkel, és NEM FORDULT elö, hogy kicsapódik meg túrósodott.


Külföldön (Németország, Ausztria, Franciaország) ez a mai napig is igy van, a hütöböl kivett tejfölt egyszerüen belekeverem a forró levesbe vagy másba, elkeverem és az elolvad benne, simán el lehet keverni és eszébe sem jut kicsapódni.

Szerintem EZ jelenti a kiváló minöséget, nem pedig olyasmi, ami alig használható.

2012. okt. 9. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
14%

Bocsáss meg, de nem szakmabelivel nem vitatkozom.És a magyar tejtermelők tehenének teje sem kutyatej, és az itthon előállított tejtermékek sem kutyatejből vannak.

nem minden fenékig tejföl, ami nyugati...

2012. okt. 9. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
25%
Még egy szóra, szerinted az aludttej nem szándékosan savanyított...?ugyanez megy üzemileg is, csak nem kis csuprokban a konyha melegebb részén.
2012. okt. 9. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
75%

Ez elég gyönge érv, hogy "nemszakmabeli" - ugyanis ahhoz, hogy fözni tudjon valaki illetve fel tudja ismerni a jó és rossz tejföl közti különbséget, NEM kell tejipari szakembernek lenni. Mellesleg régebben egyszerü parasztasszonyok állitották elö a tejfölt/tejszint, "szakmai tudás" nélkül, megis jok voltak a termékek.

Az meg , hogy a tehenek teje jó minöségü - erröl lehetne vitatkozni, mert egész más (kategóriakkal jobb)egy szabadban legeltetett állat teje, mint az egész évben istállózotté, de a feldolgozás attól még nem feltétlen örzi meg ezt a minöséget.

NEkem olyan tejföl, amit nem lehet belekeverni az ételbe bonyolult módszerek nélkül, NEM jó minöségü.


Abban azonban igazad van, hogy NEM MINDEN jobb külföldön, de a tejföl igen, méghozzá SOKKAL.

2012. okt. 9. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
?????
2012. okt. 9. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!