Főzőtejszínből lehet tejszínhabot csinálni?
Habtejszínből lehet habot verni,a főzőtejszínből nem.
Vannak a nagyon jó minőségű,sűrű,20%os főzőtejszínek,még ezekből sem lehet.
De ha valaki kipróbálta és összejött neki,az kérem ossza meg velünk.
Apró megjegyzés:Viszont volt már rá példa,hogy habtejszínt öntöttem az ételbe főzőtejszín helyett.
A főzőtejszín valójában tejföl, nem lehet belőle habot verni. A bolti tejfölök feljavított aludttejek, ezért állnak össze az ételben.
Habot csak habtejszínből lehet verni.
A főzőtejszínből NEM lehet habot verni. arra csakis kizárólag a min. 30 %-os habtejszín alkalmas.
a főzőtejszínnek semmi köze a tejfölhöz, mert nem savanyított termék, így azt az ízt sem várhatjuk ételben, mint a tejföltől, de sűrítésre ugyanúgy megfelel, aki a lágyabb ízeket kedveli.
ja és a "bolti" tejfölök sem feljavított aludttejek, hanem kiváló alapaanyagból, kiváló tecnnológiával készült
magyar tejtermékek...!!
-tejes-
KEdves -tejes -
NE haragudj, de nem értek veled egyet.
"A főzőtejszínből NEM lehet habot verni. arra csakis kizárólag a min. 30 %-os habtejszín alkalmas."
Ez eddig igaz.
"a főzőtejszínnek semmi köze a tejfölhöz, mert nem savanyított termék, így azt az ízt sem várhatjuk ételben, mint a tejföltől, de sűrítésre ugyanúgy megfelel, aki a lágyabb ízeket kedveli."
A tejföl NEM savanyitott tejtermék, hanem az aludtejröl leszedett tejzsir - ami ugyan savanykás, de nem savanyitják, hanem savanykás minden külsö behatás nélkül.
"ja és a "bolti" tejfölök sem feljavított aludttejek, hanem kiváló alapaanyagból, kiváló tecnnológiával készült
magyar tejtermékek...!! "
Ez meg - nem tudom, miböl vannak a magyar tejfölök, de kiváló minöségröl szó sem lehet.
Ha elökeresel régi recepteket, ott soha sincs olyasmi benne, hogy a tejfölt/tejszint "hökiegyenlités, savkiegyenlités" nevü módzserrel lehet csak belekeverni a fött ételbe. Ott minden iylet egyszerüen belekevertek, összefözték az ételekkel, és NEM FORDULT elö, hogy kicsapódik meg túrósodott.
Külföldön (Németország, Ausztria, Franciaország) ez a mai napig is igy van, a hütöböl kivett tejfölt egyszerüen belekeverem a forró levesbe vagy másba, elkeverem és az elolvad benne, simán el lehet keverni és eszébe sem jut kicsapódni.
Szerintem EZ jelenti a kiváló minöséget, nem pedig olyasmi, ami alig használható.
Bocsáss meg, de nem szakmabelivel nem vitatkozom.És a magyar tejtermelők tehenének teje sem kutyatej, és az itthon előállított tejtermékek sem kutyatejből vannak.
nem minden fenékig tejföl, ami nyugati...
Ez elég gyönge érv, hogy "nemszakmabeli" - ugyanis ahhoz, hogy fözni tudjon valaki illetve fel tudja ismerni a jó és rossz tejföl közti különbséget, NEM kell tejipari szakembernek lenni. Mellesleg régebben egyszerü parasztasszonyok állitották elö a tejfölt/tejszint, "szakmai tudás" nélkül, megis jok voltak a termékek.
Az meg , hogy a tehenek teje jó minöségü - erröl lehetne vitatkozni, mert egész más (kategóriakkal jobb)egy szabadban legeltetett állat teje, mint az egész évben istállózotté, de a feldolgozás attól még nem feltétlen örzi meg ezt a minöséget.
NEkem olyan tejföl, amit nem lehet belekeverni az ételbe bonyolult módszerek nélkül, NEM jó minöségü.
Abban azonban igazad van, hogy NEM MINDEN jobb külföldön, de a tejföl igen, méghozzá SOKKAL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!