Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fekete erdő tortát szeretnék...

Fekete erdő tortát szeretnék készíteni. Hogyan tudnám a tejszínhabot kőkeménnyé alakítani? Úgy mint a bolti fekete erő torta szélén megáll a tejszínhab, nekem nem.

Figyelt kérdés
Mit jelent az, hogy a margarint felhabosítom? Felmelegítem, míg folyékony nem lesz, és úgy verem fel? mert amikor hidegen beledaraboltam a már keményre felvert tejszínhabba és az elektromos habverővel összekevertem. Igaz, hogy keményebb lett, de, mikor a torta oldalát díszítettem, és már csak 5 cm hiányzott az oldalából, egyszer csak összeroskadt a másik oldalán, és leomlott a tejszínhab..:(
2012. febr. 13. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Soha nem teszek a tejszínhabba margarint. Felverem és amikor majdnem kész,akkor belekeverek habfixálót. Akkor nem omlik össze.
2012. febr. 13. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Hulala tejszínhab, jó keményre felverve, tegyél bele habfixálót is. Nekem két napig állt a tejszínhab a torta oldalán. Azért csak két napig, mert elfogyott..jó sütést. A margarint meg felejtsd el.
2012. febr. 13. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
hulalaba nem kell habfixáló sem... nekem anélkül is olyan kemény szokott lenni, hogy vágni lehet
2012. febr. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Margarin??? Oké tejszínhab és Dr. Otetker Zselatinfix. A hulalának mellékíze van sok ember szerint.
2012. febr. 13. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát én ilyen pennyben szoktam venni por tejszínhabot. Asszem Mr. Baker tejszínhabja. Én úgy keményítem, hogy 2 dl hideg tejet ír, de én csak 1-1,5 dl-be rakok egy port, és mindig dupla adagot. Emellett 4-6 habfiálót rakok, és jó kőkeményre felverem, hogy tényleg a tálban marad a tejszín, mikor fejre állítom. viszont mikor a torta oldalára nyomtam, és már tényleg csak pár csík hiányzott volna, egyszerűen leomlott:( és tök ronda lett:( pedig életem legszebb tortája lett volna. Igaz az Íze nagyon finom volt, de én nem csak az ízre akartam menni:( inkább, hogy szép is legyen az, amit készítek.
2012. febr. 14. 14:05
 6/6 anonim válasza:
Hulala tejszínhabot vegyél. Amikor már majdnem teljesen felverted, nyomj bele egy kis citromlevet, igazi citrom kell hozzá! szó szerint összekapja a tejszínt, nagyon nagyon kemény lesz tőle! És finomabb is :)
2012. febr. 24. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!