Állati eredetű tejszínhab felverési praktikák? Nekem mindig híg marad, még habfixálóval is! A zselatint is próbáltam, de nekem az sem sűrűsödött be! Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 07:11
1/7 anonim válasza:
A valódi tejszín állati eredetű,mert tehéntejből készül!
Ha tiszta az edény,és a tejszín jól le van hűtve,akkor inkább arra kell vigyázni,hogy ne verd túl sokáig,mert akkor kiválik a savó és marad a vaj.
Ha híg,akkor tovább kell verned.
2/7 A kérdező kommentje:
kb időben ez mennyi? Mert rettentő sokáig szoktam verni, de semmi!
2012. febr. 4. 07:52
3/7 anonim válasza:
Nem főzőtejszínt próbálsz meg felverni véletlenül?
4/7 A kérdező kommentje:
nem, de volt már rá példa :)))
2012. febr. 4. 08:16
5/7 anonim válasza:
Amiket most árulnak tejszinként, azoknak már szinte köze sincs az igazi tejszinhez, talán a zacskós OKÉ tejszin az, amit eddig még sikerült jó keményre felvernem, de néha ahhoz is kell habfixáló. Ezek a dobozos tejszinek híg löttyök, mostanában már tejszinhab pótló port szoktam hozzá keverni, így kemény hab lesz és cukor sem kell bele, csak sajnos az ízhatása így már romlik.
6/7 anonim válasza:
Ha sokáig vered,akkor abból nem hab lesz,hanem vaj és savó.
A tejszínt kb.2-3 percig szabad csak verni! Figyelni kell,amikor sűrűsödik,akkor már pillanatok alatt kész. Mindegy,hogy dobozos vagy féltartós. A fixálót a majdnem kész habba kell keverni.
7/7 gomzoli válasza:
Egy minimális csipetnyi só is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!