Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Állati eredetű tejszínhab...

Állati eredetű tejszínhab felverési praktikák? Nekem mindig híg marad, még habfixálóval is! A zselatint is próbáltam, de nekem az sem sűrűsödött be! Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

2012. febr. 4. 07:11
 1/7 anonim ***** válasza:

A valódi tejszín állati eredetű,mert tehéntejből készül!

Ha tiszta az edény,és a tejszín jól le van hűtve,akkor inkább arra kell vigyázni,hogy ne verd túl sokáig,mert akkor kiválik a savó és marad a vaj.

Ha híg,akkor tovább kell verned.

2012. febr. 4. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
kb időben ez mennyi? Mert rettentő sokáig szoktam verni, de semmi!
2012. febr. 4. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem főzőtejszínt próbálsz meg felverni véletlenül?
2012. febr. 4. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
nem, de volt már rá példa :)))
2012. febr. 4. 08:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Amiket most árulnak tejszinként, azoknak már szinte köze sincs az igazi tejszinhez, talán a zacskós OKÉ tejszin az, amit eddig még sikerült jó keményre felvernem, de néha ahhoz is kell habfixáló. Ezek a dobozos tejszinek híg löttyök, mostanában már tejszinhab pótló port szoktam hozzá keverni, így kemény hab lesz és cukor sem kell bele, csak sajnos az ízhatása így már romlik.
2012. febr. 4. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha sokáig vered,akkor abból nem hab lesz,hanem vaj és savó.

A tejszínt kb.2-3 percig szabad csak verni! Figyelni kell,amikor sűrűsödik,akkor már pillanatok alatt kész. Mindegy,hogy dobozos vagy féltartós. A fixálót a majdnem kész habba kell keverni.

2012. febr. 4. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 gomzoli ***** válasza:
Egy minimális csipetnyi só is segít.
2012. nov. 22. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!