Milyen a romlott hal? Ajándékba kaptam egy pontyot, kb.1 hete van nálam fagyasztóban és ma ahogy kivettem ilyen takonyszerű trutyi olvad le róla. Lehet hogy romlott? A színében nem látok semmi különöset és nem büdös.
Ha nem büdös, akkor elvileg csak az lehet, hogy nem pucolták meg tisztességgel.
De ha a feje is rajta van, akkor azt mondják, ha a szeme nem tiszta, hanem átmegy olyan tejfehérbe, akkor az már nem ehető. Persze nem tudom, hogy ez a "tanítás" mennyire igaz egy olyan halnál, amelyik korábban már fagyasztva volt.
Ha bármi olyan ellenérzésed van vele kapcsolatban, akkor ne gondolkozz rajta, dobd ki!
A romlott halat nem lehet összetéveszteni a nem romlottal, mert az elsőnek a szaga a katona kapcáéval vetekszik.))
A rajta lévő nyálka természetes anyag, könnyen lemosható.
Ha nyáron a parton pucolunk halat, csak tóvízben mossuk, (esetleg éjszaka, esetleg némi etanoltól befolyásoltan) itthon a felengedés után mindig jelentkezik rajta a nyálka.
Szóval, ha nincs rossz szaga, lemosni, és egészségetekre!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Egyáltalán nem büdös, sőt a halillata is enyhe, nem az a nagyon bántó, a szeme tiszta, így ránézésre nincs semmi más ellenérzésem..akkor megy a levesbe!:))
Tényleg köszönöm, nagyon hasznos dolgokat írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!