Szoktatok sütni húst a sütő alján rács nélkül?
Eddig mindig a sütő közepén rácson, tepsiben sütöttem a húst /tarja, oldalas /, de most azt olvastam, hogy sokkal takarékosabb és omlósabb lesz a hús, ha rács nélkül tesszük be a tepsit a sütő aljára.
Készített már így valaki ételt?
Én nem.
Leírnád, hogy légkeverésesen ez miért lenne jobb? A hő tudtommal eleve felfelé száll, tehát egyszerű paraszti logikát követve csak nehezebben sülne meg. Igaz, a légkeverés pont arra van, hogy forgatja a meleg levegőt.
Tényleg érdekelne, hogy miért takarékosabb vagy jobb így elvileg.
Ennek a cikknek az alján ajánlja sütési praktikaként egy hölgy.
Sajnos azt nem írta bele, hogy milyen típusú tűzhelyről van szó :)
Idős ugyan nem vagyok, de párezerszer sütöttem már, és olyan is előfordult, hogy a sütő alján, mert el volt törve a rács, vagy nem is volt. (munkahelyen)
Úgy odaég bármilyen cucc, mint a szar.
Nem állítom, hogy lehetetlen... Sok vízzel, gyakran leszedve a fóliát (gondolom oldalast alufólia alatt szoktad) forgatva, locsolgatva...
Szóval rendesen rá kell számolni, hogy erősen éget alulról.
Köszi, ez elég hihető válasznak tűnik :)
Azt hiszem akkor nem fogok semmi újítást kipróbálni és maradok a régi bevált rácson sütésnél, különben a végén még telefonon rendelhetem meg a vasárnapi ebédet :)
Meggyőztetek :)
Tepsi megy a rácsra :)
Ha a sütö legaljára teszi valaki a tepsit, az ugyanolyan, mintha a tözhelyen sütné lábasban.
A belinkelt tipp gázsütönél annyiban müködhet, hogy ott alul a legmelegebb a sütö, de ott is ég le a legkönnyebben.
Villanytüzhelynél - föleg légkeverésesnél -, teljesen értelmetlen ötlet. (45 éve fözök rendszeresen, tapasztalaton van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!