Mit készítsek a vendégeknek?
Ilyen esetben vagy szendvicseket adnék, vagy hidegtálat készítenék.
Ugyanis hiába van ott sütö, ha nem ismered, akkor a legjobb ételt is tönkreteheti.
Enni mennek? Vagy lesz egy összejövetel, ahol jó lenne, ha lenne valami kaja is? Nem mindegy.
Én csinálnék egy sós és egy édes sütit.
és/vagy
Melegszendvicseket készítenék elő, amit csak meg kell "sütni" a sütőben.
és/vagy
Sülteket, rántott húst, azt lehet, hogy melegíteni sem kell, mert van, aki hidegen szereti. Ahhoz pedig salátát, ahhoz sem kell semmi melegítés.
Ha bírjátok a babos ételeket, akkor tudok írni egy sóletszerű -csak annál gyorsabb-füstölhúsos tarkababos sűrű egytálételt.
Előre elkészíthető, csak melegíteni kell és rendkívül laktató.
Van savanyúkáposztás változata is , na az már haspukkasztó, de nagyon finom.
Jöhet a recept! késöbb is jól jöhet..
Az még a gondom, hogy ez a vendéglátósdi egy kirándulás után lesz. Reggel együtt elindulunk, neki az erdőnek és aztán este/délután nálunk fogunk kikötni..
Tehát előre kell dolgozni..
Most éppen ebédelni készülünk, de délután megírom :)
Még annyi, hogy kb hányan lesztek, hogy megközelítő mennyiségeket írjak.
üdv :)
Szia, kissé megkésve, de írom a baboshús receptjét.
Pont szombaton csináltam, 6 főre így azt a mennyiséget írom le.
75 deka szép nagyszemű tarkababot előző este beáztatunk.
Másnap két közepes vagy egy nagyobb fej hagymát finomra vágva zsiradékon megdinsztelünk. pici sóval és egy kis vízzel elfőzzük, majd zsírjára visszasütjük. lehúzzuk a tűzről és beleteszünk 2 csapott ek. szépszínű pirospaprikát.egy kevés vízzel átkeverjük, majd ráöntjük
a leszűrt babot . szintén jól összekeverjük, rászórunk 2 csapott ek. lisztet és ezzel is keverjük, majd annyi hidegvízzel felengedjük , amennyi ellepi. gyakorlatilag a lisztes szórást kivéve, mintha pörköltet készítenénk.
só, bors, őröltkömény, és kb 4-5 gerezd préselt fokhagyma kerül bele.A sózást óvatosan kezdjük, mert a füstölt hús is sós.
Szép lassú főzéssel a babot puhára főzzük, de mielőtt majdnem kész beleteszünk kb 25 deka kis hasábokra vágott sárgarépát.
Én 60 deka szép füstölt főtt tarját vettem, egyben.
ujjnyi vastag szeletekre, majd ujjnyi vastag csíkokra vágtam. egy szál finom szárazkolbászt is felszeleteltem.
Persze a bab főzése közben a vízpótlásra figyelni kell, akárcsak a pörköltnél.
ha puha és nem roszogós a bab, beletesszük a kolbászt, a füstölthúst és még egy kicsit összeforraljuk (lassan ), hisz a húsféléknek nem kell főni, csak összemelegedni a babbal.Ekkor végső kóstolás után, ha kell még utánsózzuk.
Én személyenként még 1-1 főtt tojást is adok mellé.
Nagyon kiadós, laktató, nem túl munkaigényes.
/Melléklet:időjárás előrejelzés- a déli irányból érkező
szelek éjszaka kissé felerősödhetnek :) /
Akármilyen kaja mellett is döntesz, kellemes kirándulást és szép estét kívánok.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!