Mit készítsek csirkemell filéből?
Grillezett csirke, hagymás csirke, sült csirke.. ezeket szoktam csinálni de már unom. Nézem a recepteket de ami jól hangzik azt nem tudom megcsinálni mert nincs se tejfölöm, se tejszínem, se gombám.
Ti mit csinálnátok csirkemellből?
Valami zöldségfélével hagymán együtt sütve /párolva pl zöldborsós vagy zöldbabos tokányt, tésztával vagy rizzsel.
Ha akarod sima lisztes-vizes vagy lisztes -tejes habarással be is sűrítheted.
Ha van májkrémed (kenőmájas) ragassz össze két vékony szeletet, majd párizsi bundában süsd meg. mégis már egy kicsit, mint a prézlis.
vagy egy szelet sonkával, sajttal feltekerve, csinálj párizsi roládot belőle, de krumplival borzaskának is csinálhatod.(reszelt nyers krumpli tojással, liszttel összefogva, a húsokat ezzel kell beborítani, így a köret is adva van )
Bazsalikomos-tejszínes sült csirke parmezánnal, rukkolasalátával
Rozmaringos almával töltött csirkemelltekercs tört krumplival
Nekem az egyik személyes kedvencem a "zöldbabos csirkemell".
Egy kis vöröshagyma, csirkemellfilé kockákra vágva, aztán kaliforniai paprika és zöldbab. Egy ögrében tejben elmorzsolsz egy leveskockát, hozzáadsz piros paprikát és borsot, aztán ráöntöd a húsra. Én végig tejjel főzöm, mert elképesztő finom úgy, meg annyi borsot rakok bele, hogy kóstolás közben csípjen, de nyilván kevesebbet is lehet. Úgy főzőm, hogy sok leve maradjon, mert a rizsköret egyébként száraz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!