Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik szét a fasírtom?

Miért esik szét a fasírtom?

Figyelt kérdés

Ki hogy készíti a fasírtját hogy szép gömbölyű marad nem ragad le és nem esik szét?

Mi a titka?

2015. szept. 6. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

vagy túl kevés vagy túl sok folyadékot/tojást tettél bele

írd le a receptedet!

2015. szept. 6. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha a hús max. 60 dkg, akkor 1 db. normál tojást használok, de ha a hús 0,6 - 1,20 kg között van, akkor már normál méretű tojásból is a 2 db.-ot belerakom. Ha tojások kisebb méretűek, akkor értelemszerűen, ennél többet.

2. Alaposan össze kell gyúrni, kidolgozni, mindaddig, míg a hús és a többi összetevő nem darabosan, hanem szinte nyúlósan ragad a kezedhez, edényhez, akkor fogja már egyik a másikat, és nem fognak sülés közben széthullani.

3. Egyébként könnyebb átsütni, ha nem teljesen kerek gombócokat formázol belőlük, hanem egy nagyon kicsit meglapítod őket, akkor biztosan a közepéig átsülnek majd.

2015. szept. 6. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Talán túl lágyra készíted, tegyél bele kis zsemlemorzsát, hogy sűrűbb legyen az állaga, ha túl sok tojást raktál bele, vagy nem nyomkodtad jól ki a zsemléket.
2015. szept. 6. 14:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Én 1 kiló sertés darált húsból készítettem, 3 közepes tojást tettem bele, és kb 15-20 dkg száraz kenyeret áztattam langyos vízbe kinyomkodtam a vizet belőle és ezt kevertem hozzá.

1 fej vörös hagymát aprítottam kockákra kb fél cm* fél cm * 1 mm lett a legnagyobb darabkák benne.

Tettem bele főszereket,fekete borst, delikátot pirospaprikát, 3 girizd fokhagymát, azt fokhagyma nyómón nyomtam át.

Zsírban sütöttem ki, múltkor szalonnát és füstölt kolbászt sütöttem benne , gondoltam újra felhasználom.

Egy aluminium serpenyőben sütöttem ki, a zsír majdnem ellepte teljesen a fasírt golyóimat de mindig leragadtak és szét nyíltak mint a tuba rózsa.

ízre nagyon ízletes lett de az állaga nagyon ronda lett semmi formája.

Mivel az első 2 adag nem lett golyó formájú így kevertem bele zsemlemorzsát mert azt gondoltam hogy túl puha lett.

Akkor sem maradt olyan formájú mint amikor kigyúrtam.

Olyan hézagos, szétnyílt üreges lett, arról nem is beszélve hogy a külsőlye nagyon kemény ropogós lett a belseje puha maradt .

Miért nem lett puha teljesen?

Kísérleteztem rajta , hol lassú tűzön hol gyors tűzön sütöttem de nem lett jobb.

Igaz én nem gyurmászolgattam sokáig összeállítottam , a pirospaprikát szépen eldolgoztam benne, egyenletes volt.

2015. szept. 6. 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok a vizes kenyér, vagy nagyon zsiros a hus.

En igy szoktam késziteni:

kb. 50 dkg darált hus, egy tojás, füszerek, és csakis zsemlemorzsa.Igy nem esik széjjel, és nagyon finom, forró olajba teszem és utána lassitom a tüzet.

A hasznámlt zsiradék sem jó,már amiben sütötted.

Van amikor a gombócokat meghempergetem még zsemlemorzsában és ugy sütöm ki, igy még izletesebb szokott lenni.

2015. szept. 6. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:
A leggyakoribb hiba ilyen esetben a túl zsíros hús.
2015. szept. 6. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:

"kevertem bele zsemlemorzsát"

Akkor 100%, hogy nem a vizes kenyér volt sok, hiszen az felszívta a nedvességet.

És az egész leírt jelenség, az üreges, morzsalékos belső, mind azt mutatják, hogy túl zsíros volt a hús. A zsírból, tepertő módjára kisült a zsír, maradt a kiszáradt , ropogós külső rész.

2015. szept. 6. 15:28
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

Én így készítem a fasírtot, mi ilyen minimál módon szeretjük :)

Hús, bors, só, vöröshagyma, tojás ami elhagyható, néha pirospaprika.

Egy kiló húshoz is max egy tojás, van hogy kihagyom, és úgy is összeáll. Tulajdonképp felesleges ha nincs kenyér meg morzsa benne, ami szintén felesleges nalunk. Persze ki hogy szereti, én is megeszem amorzsás fasírtot is, de mi így szeretjük, és úgy látom funkciója sincs igazán, felesleges kalória-szénhidrát, a titok a jó minőségű hús, és hogy ne 300 fokos olajba tegyük rögtön.

Ennyi, a legfinomabb zsírban sütve.

2015. szept. 6. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!