Kelt tészta miért esik össze?
Biztosan nem fáradtságtól vagy rosszullét miatt, mielőtt valaki ezt a választ szánná.
Kenyeret sütök egy nem légkeveréses sütőben két szinten. Félidőnél megcserélem a két szintet, hogy egyenletesen süljenek. De valamiért nem lesznek szép gömbölyűek és a tetejük "beomlik".
Miért történik ez? A félidős csere miatti mechanikai rázkódás az oka vagy a hirtelen hőmérséklet változás?
Hogy tudom elkerülni?
Egyrészt nem tesz jót neki a sütés közben hideg levegö meg mozgatás.
De ettöl függetlneül szerintem valószínüleg túl sok élesztöt használsz és emiatt nem megfelelö a tészta szerkezete. Igaz, hogy gyorsabban megkel a tészta, de nem lesz tartása. Egy kiló lisztre max. 20-25 g élesztö elég, ezt célszerü elöre felfuttani, utána kevés liszttel kovászt készíteni, ezt alaposan beledolgozni a többi hozzávaló közé - sokáig dagasztani, csak összekeverni nem elég -, utána kilónként kb egy óráig keleszteni nem túl meleg (max 18-20 fokon), utána formázni, újrakeleszteni és csak ezután sütni.
"Biztosan nem fáradtságtól vagy rosszullét miatt, mielőtt valaki ezt a választ szánná."
Humorozni akarsz vagy valaszokat?
Amugy pont jol beadod a trollok szajaba a valaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!