Mitől esik be a muffinom teteje?
hónapok óta ugyanazt a receptet csinálom, mostanában már másodszor esett be. íme a recept:
fél kiskanál szódabikarbóna
20 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
10 dkg Rama
1 tojás
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
22 dkg liszt
fél kiskanál sütőpor
csipetnyi só
Az étcsoki felét a tejcsokival lábasba tördeljük, a Ramát hozzáadjuk, kevergetve kis lángon felolvasztjuk, és félrehúzzuk. A tojást a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jó habosra turmixoljuk. Az olvasztott csokit és a tejfölt hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokit apróra vagdaljuk, és ezt is hozzáadjuk. A muffin sütőt kikenjük, vagy kapszlikat teszünk bele, majd háromnegyedig töltjük a tésztával. Tetejét cukorkákal -csokival töltött- díszítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 22 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!