Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől esik be a muffinom teteje?

Mitől esik be a muffinom teteje?

Figyelt kérdés

hónapok óta ugyanazt a receptet csinálom, mostanában már másodszor esett be. íme a recept:

fél kiskanál szódabikarbóna

20 dkg étcsoki

10 dkg tejcsoki

10 dkg Rama

1 tojás

15 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

1 kis pohár tejföl

22 dkg liszt

fél kiskanál sütőpor

csipetnyi só


Az étcsoki felét a tejcsokival lábasba tördeljük, a Ramát hozzáadjuk, kevergetve kis lángon felolvasztjuk, és félrehúzzuk. A tojást a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jó habosra turmixoljuk. Az olvasztott csokit és a tejfölt hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokit apróra vagdaljuk, és ezt is hozzáadjuk. A muffin sütőt kikenjük, vagy kapszlikat teszünk bele, majd háromnegyedig töltjük a tésztával. Tetejét cukorkákal -csokival töltött- díszítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 22 percig sütjük.



2015. máj. 6. 21:03
 1/3 HabverőMakverő válasza:
menet közben nem nyitod rá a sütőt?
2015. máj. 6. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
nem, erre pont figyeltem, mert ez egy előző süteményemnél már megtörtént. nem lehet az a probléma, hogy a cukorkák a tetején nem engedik, hogy feljöjjön a tészta?
2015. máj. 6. 22:04
 3/3 HabverőMakverő válasza:
Lehet :/ más ötletem nem volt hirtelen :S
2015. máj. 9. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!