Miért esik be a kenyersütőben sütött kenyerem teteje?
Figyelt kérdés
Amikor keleszti akkor még a teteje szépformás, majd a sütés következtében csúnyán beesik.2014. nov. 8. 07:02
1/7 anonim válasza:
lehet nem kelt meg eléggé. milyen élesztőt használsz? a porhoz síkhülye vagyok, de ha kockát, akkor próbáld meg, a következőt, feltéve ha eddig nem így csináltad: a víz legyen langyos és tegyél bele egy kicsi cukrot, ebbe kell morzsolni az élesztőt.
nálunk annó elég szépeket csinált így mielőtt tönkre nem ment a gép.
2/7 anonim válasza:
Túl sok a folyadék és talán az élesztő is. Amikor dagaszt a gép, akkor nézd meg a tésztát, ruganyosnak kell lennie, ha benyomod, akkor visszaugrik a jó tészta, ha ragacsos akkor szórj még rá egy kis lisztet dagasztás közben.
3/7 A kérdező kommentje:
65 dkg lisztet, 0,5 lizet vizet és 2 dkg friss élesztőt használok. Az élesztőt langyos cukros vízben futtatom fel.
2014. nov. 8. 08:21
4/7 anonim válasza:
Sok az a fél liter víz, azért esik be a teteje. 3,5-4 dl elég lesz ennyi liszthez. [link]
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket.
2014. nov. 8. 11:09
7/7 anonim válasza:
Pontosan 3,9 dl folyadék kell hozzá, é szerintem fél élesztő. Élesztőt nem kell felfuttatni, ha gép dagaszt és keleszt. Berakod a gépbe a vizet, sót cukrot, kis olajat, utána a lisztet és rá az élesztőt elmorzsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!