Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz folyton "lapos" a...

Miért lesz folyton "lapos" a kenyérsütőben készült kenyerem?

Figyelt kérdés
Nagyjából az edény feléig ér az 1kg-os kenyér. Kenyérsütéshez való lisztet használok, már több élesztőt rakok bele, de a helyzet változatlan...
2010. ápr. 12. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem marad nyitva egy kicsit a fedél? Akkor nem tud rendesen megkelni.Vagy az élesztő érintkezik a vízzel vagy a cukorral.
2010. ápr. 12. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Ma erintkezhetett, mert elbenaztam. A fedel teljesen zart, viszont most eleg huvos van a konyhaban, max 20fok. Az is befolyasolhatja, nem?
2010. ápr. 12. 18:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én is jártam így. Énlejárt élesztőt használtam, és nem vettem észre.

Ja, és ha porélesztőt hasznáész, akkor 1 zacsi kb fél kg liszthez való.

Ha mindig így jársz, akkor a dagasztás-kelesztést 2szer csináld meg.


Üdv!

2010. ápr. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
hasznaész=használsz
2010. ápr. 12. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mérd ki pontosan a vizet. Egy ismerősnek azért lett lapos, mert a mércés pohár, amit adtak a sütőhöz, igen-igen pontatlan volt, több vizet rakott így hozzá. Azt gondolom tudod, hogy minden hozzávalónak "konyhamelegnek" kell lennie.

Nézz körül itt, sok jótanácsot találhatsz. [link]

2010. ápr. 12. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:

szia!


Nekem múltkor azért nem sikerült, mert az egyik keverőlapát leugrott a tartójáról és nem dolgozta ki rendesen a tésztát. Ez a folyadék mennyiség dolog is tényleg sokat számít!


Üdv.: O.

2010. ápr. 12. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van,pedig már ezer képpen próbáltuk. Ha púpos lesz már rendesen ujjongunk :D mióta jobb idő van és nem jön a hideg levegő a szellőzon át a konyhába, azóta gyakran sikerül. Próbáld meg egyszer úgy, hogy valami jó meleg helyre teszed a gépet.
2010. ápr. 12. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
én nagyon melegen adom hozzá a folyadékot, plusz azt vettem észre, ha nem kenyérsütő programon sütöm, hanem sima dagasztón, és utána az egyórás sütőprogrammal sütöm, sokkal szebb lesz. ezen kívül talán azt tudom még mondani, hogy próbálj ki másfajta élesztőt, akár nem por formájút, azt futtasd fel meleg tejben. és ha végképp semmi nem működik, van rendes kész kenyérliszt, nem a sima fehér kenyérnek való, hanem olyan, amiben kovász is van. ha ahhoz még egy kevés élesztőt is adsz, tuti a siker, én annál a lisztnél a kelesztőprogram felénél már féltettem a kenyeret, mert már kikelt a sütőtálból, holott én csak fél kg-sat sütök. sok sikert:)
2010. ápr. 12. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Én is a vízzel szoktam játszani. És persze langyosnak kell lennie. Bár a gép elvileg először melegít. Sajnos sok múlik a liszten és az élesztőn is. Ugyanabban a márkában két zacskó is eltérhet egymástól.
2010. ápr. 23. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!