Mennyivel kell több folyadékot tenni a kenyérsütőben készült kenyérbe ha teljes kiőrlésű lisztből szeretném csinálni?
Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 20:41
1/4 anonim válasza:
Kb. semmivel :). Ezt tapasztaltuk. De azért ne szídj nagyon :o. Ja, és bár nem kérdezted, (és lehet, hogy tudod), de tegyetek bele kb egy nagymérő sikért (szejtán, búzahús, stb.) Ettől rugalmas, és könnyen szeletelhető lesz, olyan, mint a legdrágább kenyerek :).
2/4 A kérdező kommentje:
Ma kipróbáltam egy kenyér receptet és nagyon jól sikerült. Nem tettem bele sikért. Most ki szeretném próbálni teljes kiőrlésű liszttel, de félek, hogy nem lesz ilyen jó.
2010. dec. 29. 21:58
3/4 anonim válasza:
46/F Javaslom hogy először csak 1/3 rész teljes kiőrlésűt tegyél bele, a sikér nem feltétel, vizet annyit amennyit szoktál, és ha esetleg még kell bele, gyúrás közben 1-1 evőkanálnyival megtoldhatod ha kívánja a tészta. Esetleg a teljes kiőrlésű helyett használhatsz a kedvenc kenyértésztádba 1-2 evőkanál étkezési búzakorpát, így egy kellemes, rostokban is gazdag kenyér lehet a végeredmény.
Remélem tudtam segíteni!
4/4 anonim válasza:
SZia
A fehér kenyér VFK-ja (víz felvevő képessége)56%.
De ez függ a minőségétől.
Nekem ugyan nem kenyér sütőm van hanem kemencém
De én is magam csinálom a kenyeret már jó ideje
10 évet dolgoztam pékségben .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!