Miért marad lapos a kenyérsütőben a kenyerem, és olyan "vizes"? Kráteres is.
Olvastam függ a liszttől, az élesztőtől, a vízmennyiségtől.
Mindent mértem!
Ti miből milyet használtok? Lehet nem por élesztőt is?
Ha kenyérlisztet használok, akkor ki kell hagyni valamit a receptből?
Tuti recept:
alulra 4 dl víz, 1/4 élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 70 dkg liszt, 1 teáskanál só.
Amikor megsült, azonnak vedd ki, akkor nem lesz vizes a külseje.
Az én kenyérsütőm új. És a tészta olyan vizes szerű, nem kívül...
A receptet mekkora kenyérhez írtad, az én sütőm egy lapátos és 0,5 ill. 0,75-ös kenyeret tud csak.
Köszi!
Az én eddig legjobban bevált receptem sorrendben így is kell beletenni a gépbe.
3 dl víz
2 teáskanál cukor
2,5 teáskanál só
2 evőkanál olaj
54 dkg kenyérliszt (azthiszem BL 80-as, tescoban szoktam vanni,2 kg-os kiszerelésben árulják, és kb 415ft körül van)
1 cs instant élasztő
Szerintem próbáld ki 75 dkg-os kenyér lesz belőle. Érdemes a legsötétebbet kiválasztani, és isteni ropigós lesz a héja:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!