Miért marad nyers a muffinom teteje-közepe?
Ezt a receptet csinálom: [link]
Szilikon sütőformám van.
Alapból nem vagyok muffin-párti, nem is értem, hogy miért divatos, de most gyorsan szerettem volna valami egyszerű édességet csinálni.
Miért marad nyers?
szép a képen, de nem értem, hogy miért nem keveri ki a tésztát egyszerre. persze, hogy a maradék elfolyósodik a joghurttól, és az kerül a tetejére. ebből gondolom, hogy ragad a teteje. a belseje még okés, mert a nutella megolvad és, az benne a pláne, hogy az bent krémes legyen.
a másik még, hogy nekem a szilikonban sokkal lassabban sül
,mint hagyományosban, papírkapszliban.
és jó forró sütőbe kell tenni, kb 10 perc múlva visszavenni egy kicsit.
tedd més vissza egy kicsit, hátha sül még.
a csokimáz remélhetőleg összetartja majd kihűlve.
üdv.
Igaz ez áfonyás muffin,de ha az áfonyát kihagyod belőle ez egy tökéletes és csodálatos alaprecept én már évek óta csak ezt használom és mindenféle gyümölcsel,fehér és étcsoki darabkákkal,csokisan és nutellásan és tejszinkémesen is kipróbáltam.Szépen megsül és felemelkedik. A nutellásat úgy készítem,hogy amikor megsül,megvárom mig kihül,egy kiskanállal vagy kiskéssel üreget készítek a közepén,megtöltöm nutellával,a tésztát visszahelyezem rá,elkészítem a csokiöntetet,jó sűrűre és a muffint tetejét beleforgatom,a tésztakupaknak nem szabad leesnie elméletileg,mert alulról a nutella ragadós és tartja.Amig még folyós a csoki a tetején,szórom fehér csokiradabkákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!