Miért folyik szét a muffinom?
ouu olyan nagyon sűrűnek kell lennie? mert nekem van egy alap muffin receptem és azt szoktam ízesíteni. De az mindig is folyós volt :S
esetleg tudnátok nekem valami jobb alapreceptet?
Csokis muffin
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
fél csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Én mindig ezt sütöm, tört étcsoki nélkül is nagyon jó, sőt, simán, kakaópor nélkül is. Lényeg a barackíz, de ne aggódj, nem lesz barack íze tőle!
bögrés alapmuffin:
a bögre= 2,5 deci
2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 2 tojás, egy bögre tejföl,1 deci olaj, egy sütőpor és bele másfél-két bögre darabos cucc, ami csak létezik otthon, gyümölcs, aszaltgyümölcs, csokidarabok,dió, mogyoró, mazsola, stb.
ha kakaósat akarsz még két ek. sötét kakaó.
mehet bele citrom, narancshéj, fahéj stb.
menete:tojás-tejföl-olaj-cukor ,ekkor egy alapos kavarás, utána bele a liszt a sütőporral , megint egy kavarás, és utána az ízesítők.
nokedlitészta szerűnek kell lennie. a kapszlikat 3/4-ig töltöm és előmelegített sütőbe 5-10 percig 180 fok körül sütöm. utána egy kicsit visszaveszek és még kb 20-25 perc.
ebből két tepsivel lesz, azaz 24 db.
szép magasra feljönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!