Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lapos a muffinom?

Miért lapos a muffinom?

Figyelt kérdés
Nincs semmi baj vele, finom, puha meg minden, de idegesít hogy mindig lapos marad. Miért lehet ez? Teszek bele sütőport, meg mindent úgy csinálok ahogy a recepteknél írják..
2011. ápr. 22. 19:14
 1/9 Tinker Bell ***** válasza:
Ha alapreceptet csinálsz és azt tubózod, akkor előfordulhat, hogy egyszer pont elég a tészta, másszor pedig kevés. Ez ugye attól függ, hogy mit teszel bele, mennyivel nő a térfogata. Lehet, hogy az a baj, hogy sok sütőport teszel bele, amitől a sütőben szép nagy lesz, de ha kiveszed akkor összeesik. A kosárkákat 3/4 részig kell tölteni, ami másfél púpos evőkanalat jelent. Én legalább is így csinálom.
2011. ápr. 22. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

azért,mert kiveszed a sütőből

ki kell zárni,had pihenjen a gőzben,könnyebben kijön majd a romából és nagy marad!

2011. ápr. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
bocsi,formából:D
2011. ápr. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Egy egész zacskó sütőport szoktam beletenni. A receptet barátnőm írta le, ő sem tudja hogy hány darabos elvileg -.- de nekem legutóbb 22 lett(azt hittem 12 lesz:D)

Es igazából nem az van, hogy sülés után lelapul, hanem csak úgy feljön, és elterül, tök lapos. (tulajdonképpen cucpake-alapnak lenne tökéletes:D ) A kosárkákat kb 3/4ig szoktam tölteni.

2011. ápr. 22. 20:17
 5/9 A kérdező kommentje:
cupcake*
2011. ápr. 23. 01:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy túl lágy a tészta és kevés hozzá a sütőpor mennyisége. Legközelebb többet tegyél bele.


Üdv!

2011. ápr. 23. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A muffin tészta lényege, legalábbis én már sokszor sütöttem, hogy nagyon kemény állagúnak kell lennie, alig kenhetőnek, olyan nehéz masszának. Sok benne a liszt mindig, van,hogy alig bírom összekeverni, egy kis tejjel lehet lágyítani.Általában fél zacskó, vagy egy kiskanálnyi is elég 12 darabhoz, szerintem kevés a liszt benne. Olyan 20-25 dk léiszt kell mindig 12 darabhoz.

Ha gyümölcsöt, csokit teszel bele, azt mindig a lisztbe kell keverni, mert akkor nem süllyed le az aljára és nem nehezíti a tésztát.

2011. ápr. 23. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja és ezt úgy írtam,hogy nagyon sok kevert tésztás sütit sütöttem már, onnan tudom ezt a különbséget.
2011. ápr. 23. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem régebben mindig akkor esett össze, mikor hirtelen kikaptam a forró sütőből.. most már úgy csinálom, h nem veszem ki egyből, hanem mikor elkészült, elzárom a sütöt, kinyitom félig az ajtaját, várok néhány percig.. és csak utána veszem ki a muffint.

Így nekem nem szokott lelapulni (ugyan így csinálom a piskótával is)

üdv.

2011. ápr. 23. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!