Miért lapos a muffinom?
azért,mert kiveszed a sütőből
ki kell zárni,had pihenjen a gőzben,könnyebben kijön majd a romából és nagy marad!
Egy egész zacskó sütőport szoktam beletenni. A receptet barátnőm írta le, ő sem tudja hogy hány darabos elvileg -.- de nekem legutóbb 22 lett(azt hittem 12 lesz:D)
Es igazából nem az van, hogy sülés után lelapul, hanem csak úgy feljön, és elterül, tök lapos. (tulajdonképpen cucpake-alapnak lenne tökéletes:D ) A kosárkákat kb 3/4ig szoktam tölteni.
Lehet, hogy túl lágy a tészta és kevés hozzá a sütőpor mennyisége. Legközelebb többet tegyél bele.
Üdv!
A muffin tészta lényege, legalábbis én már sokszor sütöttem, hogy nagyon kemény állagúnak kell lennie, alig kenhetőnek, olyan nehéz masszának. Sok benne a liszt mindig, van,hogy alig bírom összekeverni, egy kis tejjel lehet lágyítani.Általában fél zacskó, vagy egy kiskanálnyi is elég 12 darabhoz, szerintem kevés a liszt benne. Olyan 20-25 dk léiszt kell mindig 12 darabhoz.
Ha gyümölcsöt, csokit teszel bele, azt mindig a lisztbe kell keverni, mert akkor nem süllyed le az aljára és nem nehezíti a tésztát.
Nekem régebben mindig akkor esett össze, mikor hirtelen kikaptam a forró sütőből.. most már úgy csinálom, h nem veszem ki egyből, hanem mikor elkészült, elzárom a sütöt, kinyitom félig az ajtaját, várok néhány percig.. és csak utána veszem ki a muffint.
Így nekem nem szokott lelapulni (ugyan így csinálom a piskótával is)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!