Miért marad lapos a pogácsám és a muffinom?
Muffin:
Külön kell először a száraz és nedves összetevőkkel dolgozni!!!!!
12 db-hoz:(Ez az alaprecept. Bármi hozzátehető: meggy, kakaó, dió, gyümölcsök... már csináltam sós, szalonnás muffint is)
25dkg liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál étk.szódabikarbóna
1 tojás
12, 5 dkg cukor (én picivel többet használok)
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl olaj (vagy 12,5 dkg puha margarin)- olajjal jobb
2,5 dl tej (vagy joghurt/ tejföl/ író)
1. lisztet, szódabikarbónát, sütőport össze kell keverni (kakaópor, mazsola, csokidarabok...)
2. Fel kell verni az 1 tojást (én kézi habverővel vagy villával csinálom), hozzá jön a cukor, van. cukor, olaj, tej (rumaroma... szóval folyékony cuccok)
3.A lisztes cuccot hozzá kell keverni ehhez a tojásos masszához ÓVATOSAN!!! Én kívülről befelé forgatom, mintha tojásfehérje lenne. CSAK ADDIG SZABAD KEVERNI, AMÍG A SZÁRAZ HOZZÁVALÓK NEDVESEK NEM LESZNEK -különben elnehezül a tészta.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses 160 fokon) 20-25 perc alatt megsütjük. Én a köztes utat választottam 22-23 perc. Amikor kiveszem, kicsit puha még a teteje, de az nem gond.
Olyan 4/5-ig szoktam megtölteni a formát.
Ha sok mindent teszel bele pluszban 8dió, mazsola..., több lesz, mint 12 db.
Ha csinálsz eszerint muffint, írd meg légyszi, hogy sikerült! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!