Mit csináljak, hogy ne essen össze a muffinom?
Van egy muffinos könyvem. Az alaprecept nagyjából így néz ki:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojás
- 2 dl tej
Aztán jönnek a különféle ízesítések. Pl. most csokis kókuszosat csináltam, ehhez jön még 10 dkg csoki, 5 dkg kókuszreszelék. De csináltam már citromosat, diósat, sokfélét. Az alap mindig ugyanaz! És ízre nagyon jó, most zártam el a sütőt, most szépen fel van púposodva. Pár perc múlva kíváncsi leszek össze ment-e már...
Ja és több féle lisztből is csináltam már, olcsóbból, drágábból, de a végére mindig összeesik...
Már le van lapulva... Pedig olyan szép formásak voltak! :(
Lehet, hogy nem is viszem el a vendégségbe ahova szántam.
Én is a dupla adaghoz használok egy sütőport. soha nem esik össze.
5 percig 180-fokon sütöm, majd visszaveszem egy kicsit.
20 perc mólva megnézem, de, akkor már illatozik is és szép magas.
beleszúrom a hústűt a középső sor közepébe, ha már nem ragad, akkor kész is.
ekkor kiveszem és hagyom pár percig pihenni.utána kiveszem a formából és mehet a második adag.
a második adag még magasabb szokott lenni.
valami a recepteddel nem stimmel:(
Amikor megsült kiszeded a sütőből vagy bent hagyod..?!
Én mindig KISZEDEM és szép nagyook/puposak :)
Köszönöm a tippeket!
Amikor elzárom, benne hagyom a sütőbe 20-30 percet.
De legközelebb kipróbálom fél cs. sütőporral. Ha az se válik be, akkor jöhet a szódabikarbóna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!