Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy ne essen...

Mit csináljak, hogy ne essen össze a muffinom?

Figyelt kérdés
Már többször sütöttem muffint, ízre mindig nagyon jó, sütés közben mindig szépen megemelkedik. Mikor elkészül, elzárom a sütőt, nem is szoktam rá nyitni az ajtót, de ahogy hűl kifele, mégis összeesik.
2011. ápr. 17. 10:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Írd le, hogy pontosan hogy csinálod, mert ennyiből nem tudjuk megmondani, mi a probléma.
2011. ápr. 17. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem esik össze soha. tehát lehet a recepttel van a baj. vagy mondjuk a liszt minőségével.
2011. ápr. 17. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Van egy muffinos könyvem. Az alaprecept nagyjából így néz ki:

- 25 dkg liszt

- 10 dkg cukor

- 10 dkg vaj

- 1 cs. sütőpor

- 2 tojás

- 2 dl tej


Aztán jönnek a különféle ízesítések. Pl. most csokis kókuszosat csináltam, ehhez jön még 10 dkg csoki, 5 dkg kókuszreszelék. De csináltam már citromosat, diósat, sokfélét. Az alap mindig ugyanaz! És ízre nagyon jó, most zártam el a sütőt, most szépen fel van púposodva. Pár perc múlva kíváncsi leszek össze ment-e már...


Ja és több féle lisztből is csináltam már, olcsóbból, drágábból, de a végére mindig összeesik...

2011. ápr. 17. 11:04
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
1cs sütőpor nagyon sok! abból a felét szoktam beletenni. + ha muffin papírral csinálod,akk vegyél mást, mert az is sokszor gond szokott lenni.
2011. ápr. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Már le van lapulva... Pedig olyan szép formásak voltak! :(

Lehet, hogy nem is viszem el a vendégségbe ahova szántam.

2011. ápr. 17. 11:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
túl sok a sütőpor. az fél kiló liszthez elég. Igy nagyon fölfújja, de a tészta nem bírja megtartani. tegyél csak fél csomaggal bele
2011. ápr. 17. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Én is a dupla adaghoz használok egy sütőport. soha nem esik össze.

5 percig 180-fokon sütöm, majd visszaveszem egy kicsit.

20 perc mólva megnézem, de, akkor már illatozik is és szép magas.

beleszúrom a hústűt a középső sor közepébe, ha már nem ragad, akkor kész is.

ekkor kiveszem és hagyom pár percig pihenni.utána kiveszem a formából és mehet a második adag.

a második adag még magasabb szokott lenni.

valami a recepteddel nem stimmel:(

2011. ápr. 17. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megsült kiszeded a sütőből vagy bent hagyod..?!

Én mindig KISZEDEM és szép nagyook/puposak :)

2011. ápr. 17. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig teszek egy késhegynyi szódabikarbónát a tésztákhoz! Az mindig beválik! :)
2011. ápr. 17. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!


Amikor elzárom, benne hagyom a sütőbe 20-30 percet.


De legközelebb kipróbálom fél cs. sütőporral. Ha az se válik be, akkor jöhet a szódabikarbóna!

2011. ápr. 18. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!