Milyen kaját csináljak holnap?
Könnyen elkészíthető ételeket várok.. :)
Legyen az édes, sós..
Most kezdtem el sütni-főzni
16/L
mustáros csirkecomb
"Csirkecomb mustármártásban
4 csirkecomb,
# 2 dl tejszín,
# 4 evőkanál csípős mustár,
# 2 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só, bors.
Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.
Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit azalatt készítek el, amíg a csirke párolódik."
én mondjuk csirkecombfiléből szoktam, nem szeretem a csontos combot vagdosni meg enni se.
paprikáskrumpli, krumplistészta, rizseshús vagy lecsósszelet tarthonyával.
tejfölös krumplifőzelék, vagy paradicsomos krumpli fasírttal vagy sült kolbásszal.
spenót tökortojással.
kolbászos krumplilves, utána palacsinta, vagy valamilyen kifőtt tészta édesen.
nálunk sokszor a hétfői kaja a vasárnapi maradékból van. pl a húslevest átalakítom csirkecsorbává, úgy, hogy két tojás sárgájaát kikeverek borssal és egy fél citrom levével. kiveszek a melegedő húslevesből pár kanállal, hogy a hőkiegyenlítés meglegyen, majd a tojásos keveréket a levesbe öntöm. forrni nem szabad, csak melegednie.nagyon finom savanykás pikáns leves lesz belőle.Izlés szerint citromot még lehet bele csepegtetni.
hozzá fokhagymás bundáskenyeret szoktam készíteni.
resztelt csirkemáj, majorannásan rizzsel vagy tésztával.
rántva rizibizivel, vagy petrezselymes krumplival.
rakottkrumpli, vagy ennek az olcsóbbbik testvére a tepsis krumpli. a héjában főtt krumplit zsírozott tepsibe rakjuk (felét) megszórjuk szalonna, vagy kolbász-szalámi darabokkal, maradék hússal stb. egy közepes fej hagymát félkarikára vágunk, azt is elosztjuk rajta, majd befedjük a maradék krumplikarikákkal.
küzben persze sózzuk, borsozzuk. sűrű palacsintatésztát készítünk, amivel leöntjük a rakományt.
forró sütőben pirosra sütjük, kockára vágva savanyúsággal vagy kecsappal fogyasztjuk.
extra feltét, egy kis reszelt sajt a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!