Milyen kaját csináljak holnap?
Könnyen elkészíthető ételeket várok.. :)
Legyen az édes, sós..
Most kezdtem el sütni-főzni
16/L
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
mustáros csirkecomb
"Csirkecomb mustármártásban
4 csirkecomb,
# 2 dl tejszín,
# 4 evőkanál csípős mustár,
# 2 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só, bors.
Előkészítése: a combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem.
Elkészítése: serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát lepirítom. Ráöntöm a mustáros keveréket, és befedve puhára párolom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amit azalatt készítek el, amíg a csirke párolódik."
én mondjuk csirkecombfiléből szoktam, nem szeretem a csontos combot vagdosni meg enni se.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
paprikáskrumpli, krumplistészta, rizseshús vagy lecsósszelet tarthonyával.
tejfölös krumplifőzelék, vagy paradicsomos krumpli fasírttal vagy sült kolbásszal.
spenót tökortojással.
kolbászos krumplilves, utána palacsinta, vagy valamilyen kifőtt tészta édesen.
nálunk sokszor a hétfői kaja a vasárnapi maradékból van. pl a húslevest átalakítom csirkecsorbává, úgy, hogy két tojás sárgájaát kikeverek borssal és egy fél citrom levével. kiveszek a melegedő húslevesből pár kanállal, hogy a hőkiegyenlítés meglegyen, majd a tojásos keveréket a levesbe öntöm. forrni nem szabad, csak melegednie.nagyon finom savanykás pikáns leves lesz belőle.Izlés szerint citromot még lehet bele csepegtetni.
hozzá fokhagymás bundáskenyeret szoktam készíteni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
resztelt csirkemáj, majorannásan rizzsel vagy tésztával.
rántva rizibizivel, vagy petrezselymes krumplival.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
rakottkrumpli, vagy ennek az olcsóbbbik testvére a tepsis krumpli. a héjában főtt krumplit zsírozott tepsibe rakjuk (felét) megszórjuk szalonna, vagy kolbász-szalámi darabokkal, maradék hússal stb. egy közepes fej hagymát félkarikára vágunk, azt is elosztjuk rajta, majd befedjük a maradék krumplikarikákkal.
küzben persze sózzuk, borsozzuk. sűrű palacsintatésztát készítünk, amivel leöntjük a rakományt.
forró sütőben pirosra sütjük, kockára vágva savanyúsággal vagy kecsappal fogyasztjuk.
extra feltét, egy kis reszelt sajt a tetejére.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!