Milyen vendégváró ételt csináljak holnap ebédre?
Igazából ma szeretném elkészíteni, uh valamilyen pörköltre gondoltam, persze ha van más ötlet szívesen fogadom.
Nem akarom túl bonyolítani, egyszerű, finomat szeretnék :)
Köszi előre is!
Tejfölös gombás csirkemell csíkok orsós tésztával
Tésztát megfőzöd.
Jó sok hagymát pirítasz kis olajon, rádobod a csirkemellcsíkokat és fehéredésig azt is megpirítod, beleteszed a szeletelt gombát majd felöntöd annyi vízzel ami épphogy ellepi és fűszerezed: kis pirospaprika, só, bors
Lefeded és puhára párolos, néha megkevergeted és ha elpárolog a víz, akkor pótolod, mindig egy kicsivel.
Közben 1 nagy tejfölt összekeversz 2 evőkanál liszttel.
Kb. 35 perc múlva hozzáöntöd és kicsit összefőzöd vele.
Egyik kedvencem!! :)
Ma fogok bevásárolni hozzá uh igazából bármi jöhet!
Köszi az eddigi tippeket!
csirke, pulyka, sertés húsból készülhet (a marha nagyon sokára fő meg) pl zöldborsós tokány.
a húsokat vékony csíkokra vágod. kb 10-15 deka húsos füstült szalonnát kisütsz, majd 2-3 közepes hagymát finomra vágsz és szalonnán megdinszteled. jó sűrű hagymás szaft legyen, amin a csíkozott húst jól átforgatod.a hús levet fog engedni, addig nem kell hozzá vizet adni, de ha elfőtte folyamatosan pici vízzel pótolni kell. a sóval óvatosan a szalonna miatt. bors, majoranna, fokhagyma is lehet a fűszer ízlés szerint.
ha a hús már puha hozzáöntesz zsenge mirelit zöldborsót,és azzal is párolod egy darabig.egy csipet szódabikarbónától megmarad a borsó szép zöld színe.
aki szereti ezt is lehet főzőtejszínnel, tejföllel dúsítani.
nokedlivel a legfinomabb, de tésztával, rizzsel is nagyon
finom.
vagy csinálhatsz csikkepaprikást bakonyi módon. enné is szalonnával kezdünk, 2-3 közepes hagyma, szóval egy jó sűrű alap. bele a csirkecombok (alsó, felső) és hagyni, míg vizet ereszt. ha elfőtte a sját levét, pótolni vízzel és pirospaprikával fűszerezni. ha majdnem puha a hús, rádobni cikkekre vágott gombát. a gomba is levet fog engedni, úgy, hogy újra be kell majd sűríteni a szaftot.
no ehhez valóban kell egy finom tejfölös habarás.
nokedlivel a legfinomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!