Mit csináljak pulykamellből?
Kezdő konyhatündér vagyok, a párom szerint jól főzök, de a sültekhez és a pörkölthöz nem nagyon kell ész.
Szeretnék valami változtosat főzni. Vettem pulykamell filét. Mit szoktatok készíteni belőle?
Sajtos-tejszínes husi tepsiben.
Besózod a húst, pici olajat teszel a tepsi aljába, bele husi. Ráöntöd a főzőtejszínt, majd reszelsz rá sajtot. Be a sütőbe.
Előző este sózod, borsozod, fokhagymával megtűzdeled. Tepsibe először kevés zsíron, kevés vízzel fólia alatt puhára párolod, ha kész, fólia le, és pirosra sütöd.
Ha akarod, beboríthatod vékonyra szelt bacon-szalonnával vagy éppen füstölt szalonnával, akkor nem lesz annyira száraz.
Vagy:
Szeld fel, klopfold ki, sózd be, lisztbe forgatva süss belőle natúrszeletet.
Kevés zsíron (olajon) párolj puhára szálára vágott vöröshagymát és karikára szelt zöldpaprikát, majd adj hozzá egy jó adag cikkekre vágott paradicsomot, sót, borsot. Amikor a paradicsom levet engedett, a héja kezd pördülni, rakd bele vissza a natúr-szeleteket és egy kicsit rotyogtasd össze. Petrezselymes párolt rizs, vagy éppen sült krumpli jó köretnek.
Egyébként személy szerint a pulykamellből készített rántott husit szeretem legjobban sültkrumplival, tartárral.
Csináld meg Bakonyi módon, vagyis szalonnás-gombás mártásban, nokedlivel.
vagy csíkokra vágva, valamilyen tokánynak, borsos-majorannás, hentes, gombás, zöldborsós stb.
rizzsel, tésztával finomak.
Ezt a receptet jó szívvel tudom ajánlani, mi nagyon szeretjük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!