Miért esik össze a leveles tészta?
Figyelt kérdés
Bolti leveles tésztából csináltam sajtos rudat, sülés közben nagyon szépen feljött, a sütőből kivéve viszont rögtön összeesett teljesen laposra. Próbáltam már úgy is, hogy hagytam a sütőben lassan kihűlni, de úgy is összeesett.2015. máj. 3. 11:55
1/3 anonim válasza:
Nagyon forróra kell előmelegíteni a sütőt. Ugyanis ha lassan kezd felmelegedni a sütő, akkor a tésztában lévő vaj kiolvad,így a vaj nem tud belesülni a tésztába. Ha megsült a tészta, akkor ne hagy bent ott kihűlni a sütőben, hanem vedd ki, és szórd szét a süteményt egy tálcán, hogy minél hamarabb kihűljenek.
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, legközelebb így fogom csinálni. Akkor ezek szerint pont fordítva csináltam, mint ahogy kellene, mert eleve csak 175 fokon sütöttem és hagytam a sütőben kihűlni, de nem baj, legközelebb már tudni fogom, mi volt a hiba.
2015. máj. 3. 14:02
3/3 anonim válasza:
Eléggé későn, de írok én is.A leveles tésztát 230-250 °C-on szokták sütni.Nyugodtan állítsd 250-re (általában az a max beállítható hő), továbbá a tepsi alá tegyél be egy kis tepsit, jénait vagy hőálló edényt egy kis vízzel és hagyd bent a sütés végéig!Az első 5 percben ne nyisd ki a sütőt, hogy a gőz bent maradjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!