Cordon bleu hideggel?
Szeretnék cordon bleut készíteni, és most francia salátát gondoltam hozzá. Milyen lenne szerintetek?
Meg még lehet lesz rántott sajt is.
Jó lesz a hideg francia saláta hozzá, vagy inkább maradjak a meleg köretnél?
Köszönöm! :)
No igen, a rántott hús jó hidegen is, melegen is. De itt elbizonytalanodtam, mert sose láttam még a hideggel tálalva a cordon bleut. (kimondani amúgy általában nem merem :D)
Tökéletes hozzá a hideg franciasaláta, nálunk rendszeresen készül rántott húsok/sajt/zöldségek mellé hideg majonézes krumpli vagy svéd gombasaláta.
Melegben még jobban is esik, mint egy hagyományos meleg köret.
Nálunk még a hideg meggy,- vagy más vegyesgyümölcs mártás is terítékre kerül húsok mellé hidegen.
Szóval a frissensült akármi nem zárja ki a hideg finom, ízletes körítést.
A frissentarásra sütéskor jó megoldás, ha egy mélyebb tálba szikkadt/száraz kenyeret teszel, erre szeded a kisült hús... stb,
és fedővel lefeded a második-harmadik adag kisütéséig.
A kenyér felszívja a felesleges meleg zsiradékot,ami alulról még meleget ad, plusz a fedő nem hagyja kihűlni a panírozott szeleteket. Nekem nagyon bevált sok-sok év távlatából tapasztalva.
Köszönöm! :)
Én még elég kezdő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!