Cordon Bleu készítésnél mit lehet csinálni, hogy mikor kirántom a húst, oldalt ne folyjon ki?
Nem csak hústüvel szoktam összefogni : milelött össze csukom a töltelékkel a húst a hús szélét lekenem tojás fehérjével szigetel .
Ja és ígyekszem közepére rakni ,úgy hogy a széleitöl 0,5cm re legyen töltelék..
"vagy ha főzd meg előtte a húst és aztán hirtelen rántsd ki, akkor nem nagyon olvad meg a sajt."
Ha ehetetlenül rosszat akarsz csinálni, akkor ezt a tanácsot fogadd meg, másként eszedbe ne jusson!!!
Főtt húst rántani??
Na, neeeee!
Legyen elég nagy a hús és mikor összegöngyölöd,nyomkodd be jól a két végét.
Azért kell nagynak lenni a husnak, mert egy kicsit mindenképpen összeugrik. Csak a közepére tett a sajtot és a sonkát, a széleit hagyd szabadon és ugy göngyöld össze.
Nekem se mindig sikerül.
Soha nem folyott ki a sajt.Tenyérnyi kissé kiklopfolt szeleteket készítek -bármilyen húsból (marhát kivéve )-.
a sajtot és a sonkát kisebbre kell szabni, ez a lényeg.
ahány szelet a hós, kétszer annyi kisebb sajtszeletkét vágok, erre egy darabka sonkát számítok.
a menete a panírozásnak nálam: a tenyerembe teszem a nagyszelet húst, a képzeletbeli felénél elhelyezem fent és lent a két sajtszeletkét egyikre a sonkát, majd félbehajtom és a tenyereim között jól összenyomom.
jöhet a panír, de a lisztnél is egy kicsit összeszorítom,-ekkor már kezd gömböc leni, majd a tojásba forgatás után a prézlivel is megszorongatom.
szinte egy labdacsnak néz ki, de azért még lapítom is egy kicsit. mehet a forró zsiradékba, de hamar fordítani,hogy a másik felét is kapja össze.
utána lassított üzemmódban sütni szép aranybarnára.
Egyáltalán nem hülyeség amit írt!
Éttermekben is főzni szokták sütés előtt a húst!
A kikloffolt és befűszerezett húsba beleteszik a sonkát és a sajtot. Majd feltekerik, ezt bele csomagolják jó szorosan egy folpackban, két végén összecsavarják. Majd ezt a csomagot megfőzik, meggőzölik. Ha kész akkor folpackból kiveszik a húst majd bepanírozzák és kisütik bő forró olajban. A főzés azért kell mert akkor megtartja az alakját és sütés közben nem fog szétesni vagy kifolyni belőle a töltelék!
"Éttermekben is főzni szokták sütés előtt a húst! "
A SÜLT húst esetleg, a rántottat SOHA!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!